Мадонин филм на филмском фетивалу у Венецији

Мадонин филм "W.Е" о љубавној причи британског краља Едварда Осмог и америчке распуштенице Волис Симпсон, имаће свjетску премијеру на овогодишњем фестивалу у Венецији. Британска глумица Андреа Рајзборо играће Волис Симпсон, жену због које је краљ абдицирао како би се оженио њоме. "W.Е" који је поп пјевачица режирала, биће приказан ван такмичарске селекције на овогодишњој Мостри […]

недеља, август 7, 2011 / 13:33

Мадонин филм "W.Е" о љубавној причи британског краља Едварда Осмог и америчке распуштенице Волис Симпсон, имаће свjетску премијеру на овогодишњем фестивалу у Венецији.

Британска глумица Андреа Рајзборо играће Волис Симпсон, жену због које је краљ абдицирао како би се оженио њоме. "W.Е" који је поп пјевачица режирала, биће приказан ван такмичарске селекције на овогодишњој Мостри која траје од 31. августа до 10. септембра.

У такмичарској селекцији за Златног лава надметаће се 21 остварење. У конкуренцији за то признање је нова верзија филма "Дечко, дама, краљ, шпијун" у којем легендарног шпијуна Џона Ле Кареа, Џорџа Смајлија игра Гари Олдман.

Ту су и нова адаптација романа Емили Бронте "Оркански висови" у режији Андрее Арнолд, као и нови филм Романа Поланског по комаду Јасмине Резе "Бог масакра" у којем играју Кејт Винслет и Џоди Фостер.

За награду конкурише и Дејвид Кроненберг с остварењем "А Данџероус Метод" о сукобу психоаналитичара Сигмуна Фројда и Карла Јунга, у којем Виго Мортенсен и Мајкл Фасбендер играју Фројда и Јунга, а Кира Најтли пацијенткињу око које се споре.Оставите одговор