Ломбарди: Ватикан је жртва уцjењивања

Ватикан је предмет "уцењивања”, изјавио је данас портпарол Ватикана Федерико Ломбарди. Он је реаговао на анонимно писмо које је раније ове седмице објавио дневник „Ла Република”, а у коме се позивају на оставку два висока званичника Ватикана и тврди да је папин батлер Паоло Габриеле (46) само „жртвено јагње”. „То је озбиљна пријетња и мислим […]

среда, јун 6, 2012 / 17:59

Ватикан је предмет "уцењивања”, изјавио је данас портпарол Ватикана Федерико Ломбарди.

Он је реаговао на анонимно писмо које је раније ове седмице објавио дневник „Ла Република”, а у коме се позивају на оставку два висока званичника Ватикана и тврди да је папин батлер Паоло Габриеле (46) само „жртвено јагње”.

„То је озбиљна пријетња и мислим да би је ријеч ‘уцјена’ добро описала”, казао је новинарима Ломбарди на специјалном брифингу поводом скандала око цурења повјерљивих докумената који потреса Ватикан већ неколико мјесеци.

Аутор писма је запријетио да ће објавити још докумената уколико државни секретар Ватикана Тарчизио Бертоне и папин секретар Георг Геншвајн не поднесу оставке и оптужио их да су одговорни за скандал „Ватиликс”.

Батлер папе Бенедикта XVI Паоло Габриеле, кога испитују већ други дан због наводне крађе повјерљивих папиних докумената, може добити шест година затвора и налази се у притвору у Ватикану.Оставите одговор