Људи се већ навикли на дрекавца

Мјештани села Дрвар у истоименој општини и даље чују непријатне крикове звијери, а за коју тврде да је дрекавац. Кажу да је животиња све ближе кућама. "Оглашава се скоро свакодневно, некада око три сата послије поноћи, некада у десет, све зависи. Јако нам је непријатно слушати те крикове, али смо се више навикли", каже мјештанка […]

среда, октобар 5, 2011 / 14:54

Мјештани села Дрвар у истоименој општини и даље чују непријатне крикове звијери, а за коју тврде да је дрекавац. Кажу да је животиња све ближе кућама.

"Оглашава се скоро свакодневно, некада око три сата послије поноћи, некада у десет, све зависи. Јако нам је непријатно слушати те крикове, али смо се више навикли", каже мјештанка Радојка Трнинић и истиче да, судећи по звуковима, створење није дубоко у шуми, него ближе кућама, преносе "Независне новине".

Према њеним ријечима, и дјеца су се навикла на новог становника шуме и његово оглашавање, те се више скоро и не плаше. Она каже да су мјештани организовали обилазак ноћу, када се звјерка највише оглашава, али због слабе видљивости нису ништа успјели да виде, преносе "Независне новине".

Мирко Делић, мјештанин овог села, потврдио нам је да се чудна звјерка и даље креће шумама њиховог краја.

"Један момак из комшилука, са још неким људима, ишао је у шуму и тврди да је видио црно, чупаво створење, које је прошло близу њега", рекла је Милка Трнинић, мјештанка села Дрвар, која, такође, потврђује да се дрекавац често оглашава.

Војин Башић, предсједник дрварског Ловачког удружења, казао је да су приче о дрекавцу и његовом "плачу" свакодневица у њиховом селу и околини.

"Стварно не знамо шта је у питању, али мјештани још потврђују да силази до села и испушта чудне звукове, те је становништво навикло на њега", објашњава он.

Да се дрекавац удомаћио у дрварским шумама, потврђује и мјештанин Зоран Трнинић, који каже да је, по повратку из села, око 22 часа чуо крикове који су постали честа појава у њиховом селу.

"По мом мишљењу, шта год да је у питању, не стоји на једном мјесту, већ стално кружи по оближњим шумама нашег, али и сусједних села", закључио је Трнинић.0 КОМЕНТАРА

  1. je li moguce da u drvaru nema bitnijih stvari od „drekavca“?ili je pozeljno da se prica o glupostima a ne o zaposlenosti, standardu,broju djece u drvaru itd.
    po meni se radi o obicnom caglju samo sto je zalutao malo sjevernije.oni se oglasavaju zvukom nalik na plac djeteta smijeh i krikovi a redovno u ova doba godine i rasireni su na crnogorskom primorju i u dalmaciji.

  2. Није чагаљ, как’и чагаљ богстобом… Попео се у Дрвар?! Мора да му је горјело под петама…:D
    Него има нека ‘тица, па дречи. Сјећам се, имао сам осам-девет година кад је дречала нека птичурина на Врбасу доле око Аде… Сви су старији говорили – Дрекавац!
    Али нико да ми каже како се зове ‘тица! Мој паметни стари вели: „То ти је једна барска птица…“ Неки кажу креја са говорном маном, а ја кажем; или је креја ил’ је чапља али се неђе добро нагутала неке хемије…B-)

Оставите одговор