Љубиње хоће да се припоји Црној Гори

Челници општине Љубиње планирају да позову грађане на референдум, на којем би одлучили да се припоје Црној Гори! Уколико би ова идеја била претворена у дјело, био би то први случај бијега једне општине у другу државу на овим просторима.

петак, октобар 26, 2012 / 08:35

Да у овој источнохерцеговачкој општини смјештеној у пограничном појасу према Црној Гори озбиљно размишљају о овом несвакидашњем плану, "Гласу Српске" је рекао начелник Љубиња Веско Будинчић из Српске демократске странке.

Начелник са најдужим стажом на тој позицији у Републици Српској, који ускоро треба да преузме и четврти узастопни мандат, каже да ни он ни народ више немају стрпљења да чекају.

– Годинама смо чекали у нади да ће доћи боља времена. На Љубиње су, међутим, сви заборавили. Од када сам начелник општине, нико са виших нивоа власти није нас ни посјетио, а камоли понудио помоћ – каже Будинчић.

Љубињски начелник: Нисмо сепаратисти, већ не може све у Бању Луку

То је, додаје Будинчић, пробудило идеју да распишу референдум на којем би се грађани изјаснили да ли да наставе да живе у истој држави или да се утопе у Црну Гору.

– Нашу идеју подржавају многи грађани, јер за њих нико у овој земљи неће да зна. Становништву је сиромаштва преко главе и убијеђен сам да бисмо добили њихову подршку на референдуму. Уосталом, ми гравитирамо ка Црној Гори и у сваком погледу нам је најближа – казао је Будинчић.

Најаве из Љубиња изненадиле су представнике Министарства управе и локалне самоуправе РС.

– Такав захтјев из општине Љубиње нисмо примили, а њихове жеље не желимо да коментаришемо – истакли су у Министарству.

Упориште за своју идеју у Љубињу виде у Закону о референдуму и грађанској иницијативи РС који је на снази од 2010. године. Према одредбама тог закона, Скупштина општине одлуку о расписивању референдума доноси већином гласова укупног броја одборника. Приједлог за расписивање општинског референдума могу поднијети трећина одборника, начелник или градоначелник, најмање десет одсто бирача уписаних у бирачки списак општине, односно града или 3.000 бирача, ако је у бирачки списак општине, односно града уписано више од 30.000 бирача.

У Закону пише да, у случају да се грађанском иницијативом тражи промјена Устава, закона, других прописа и општих аката из надлежности Народне скупштине РС, листа потписника иницијативе мора да садржи најмање 3.000 потписа грађана.38 КОМЕНТАРА

 1. Одавно нисам чула већу глупост.
  Прво,Љубиње је бар 80 км од границе са Црном Гором и друго, не мислим да је народ ѕа припајање са истом,јер то би било као енклава ,окружено РС.
  И треће,ово је само да се каже нештоа некад је ћутање злата вриједно.

 2. Пи каквих инвалида има у овој РС. Како га није срамота да ово каже? Ова држава га храни цијели живот, хоће пензију као начелник да заради ко да му је Фидел Кастро држо часове начелничковања, пи ! А овај човјек је јавно одбијао помоћ од Владе, испод нижења му да му влада СНСД-а помаже, каже сам ће он народ из сиромаштва избавити, какав цинизам браћо моја мила. Иди у Црну Гору, такви сепаратисти нам и не требају у држави, ВЦ би од куће разградили неспособњаковићи неспособни !

 3. O, ne ne, neeeee, nije to glupost. Treba ici tamo gdje je barem malo bolje, ali neka ne misli onaj koji nam je rekao da idemo kome se ovdje ne svidja da cemo otici a njemu da ostavimo zemlju svoju za koju smo krv prolijevali, i zivote davali. Ne moze niko da mene bijedom tjera sa mojega, ja svoje dajem onome ko ce mi barem dati posao, bolju penziju, ko ce dati nepokretnima i bolesnima vise od nista.
  Pristao bih da dodju vanzemaljci, dzingiskanovci,…. bilokoji i bilootkuda , ali da mene i moj narod barem malo postuju, da u nama gledaju ljude, a ne stoku, da im radimo i da zaradimo, da nam grade, a ne da razgradjuju, koji nas ne bi vrijedjali , pljuvali i gazili kao ovi sto to rade, da hodaju putevima kojima i mi hodamo, a ne da nas posmatraju kao mrave iz helikoptera i aviona.

 4. O, ne ne, neeeee, nije to glupost. Treba ici tamo gdje je barem malo bolje, ali neka ne misli onaj koji nam je rekao da idemo kome se ovdje ne svidja da cemo otici a njemu da ostavimo zemlju svoju za koju smo krv prolijevali, i zivote davali. Ne moze niko da mene bijedom tjera sa mojega, ja svoje dajem onome ko ce mi barem dati posao, bolju penziju, ko ce dati nepokretnima i bolesnima vise od nista.
  Pristao bih da dodju vanzemaljci, dzingiskanovci,…. bilokoji i bilootkuda , ali da mene i moj narod barem malo postuju, da u nama gledaju ljude, a ne stoku, da im radimo i da zaradimo, da nam grade, a ne da razgradjuju, koji nas ne bi vrijedjali , pljuvali i gazili kao ovi sto to rade, da hodaju putevima kojima i mi hodamo, a ne da nas posmatraju kao mrave iz helikoptera i aviona.

 5. Млак одговор Владе и актуелне неспособне и некомпетентне министрице.

  Под хитно увести ванредно стање у општини, послати све надлежне тимове специјалне јединице полиције да блокирају град, начелника општине ухапсити и оптужити га за издају и анти-уставно дјеловање, изабрати привремену управу општине.

 6. Boki, oni su nas sve pohapsili i sjavili na Goli otok oduzimajuci nam osnovna ljudska prava: pravo na rad, samim tim i pravo na zivot…
  Ovo dole je vapaj da nas puste da zivimo zivotom vremena Evrope u kojoj zivimo. Zivot nas je iz robovskog doba , zivot najsiromasnijih zemalja Afrike i Azije. Mi smo njihova stoka koju jure iz helikoptera. Pod hitno im oduzeti helikoptere i avione, neka se voze vozovima, autobusima, traktorima.

 7. Put me nanese barem dva puta gpdisnje kroz Ljubinje. Mila majko jada i cemera! Pusta sela, pusto sve. Susretnem tek pokoje auto do Trebinja.
  A, sjecate li se izbora kada je Spiric rekao u Bileci, zapravo kada je prijetio, da ukoliko ne izaberu alibabinog razbojnika za nacelnika nece od vlade nista dobiti? I na tu prijetnju niko nije reagovao, kao da je to njegova cacevina. Neka se sjeti kada je cuvao goveda po Brdima iznad Prekaje gologuz, u poderanim opancima, sada ima vise nego sto ima u budzetu rs.A, to je oteto i od Trebinjana, i Bilecana, i svih nas.

 8. Hercegovci će izumrijeti, iseliti i nestati iz Hercegovine , a tako im i treba kad su glupi ko k…ac.

  Kad 8000 nezaposlenih Trebinjaca ne glasaju za Vukana za Hercegovca koji je spreman da se bori za taj narod dole već glasaju za ove ili one poslušnike Banjaluke i Laktaša koje zanima samo koliko će megavata da otmu i prodaju iz Hercegovine tad taj narod i treba da izumre baš kao što su izumrli Neandertalci kad se pojavio inteligentniji Kromanjonac koji ih je potisnuo i istrijebio .

 9. Није ни чудо што је у Љубињу туга, јад и чемер када четри пута заредом бирају начелника из СДСа. Да вриједе чему ти несретници у Љубињу би изабрали неког другог.

  Имали су Требињци могућност избора. Умјесто да изаберу младог, образованог и поштеног момка они су изабрали лопуже и револвераше.

 10. Љубиње волим. Била сам пар пута.

  Чика Веско, у ЦГ начелници немају плате као у Српској. 😉 + колико год да је крива Влада, криви сте и Ви. Чини ми се да не знате да напишете пројекат, да је било приче да нисте кандидовали ништа… Да бисте добили морате да тражите. Ипак, ове ни то не амнестира.

  Ове теме су опасне и контрапродуктивне.

 11. Људи моји, ја јутрос од четири листам вијести и читам коментаре. Не могу да спавам.И хоћу да вас питам за мишлјење. „Сепаратистичка идеја“ о припајању Љубиња Црној Гори има исти смисао као и моја идеја.Планирам да у име Ветерана Републике Српске (ВРС) затражим од Предсједника Народне Скупштине Републике Српске, да нам за Митровдан (Крсну славу Борачке организације) уступи Скупштинско здање за аукцију ратних одликовања и признања. Управни одбор Ветерана се слаже, али бих прије јавне бруке да чујем шта каже мислећа раја свих генерација. Мирнодопски послодавци и креатори наше будућности као и перспективе чланова наших породица, толико цијене наше учешће у борби за стварање Републике Српске, да је памет нас ветерана постала врло упитна.Није ова моја идеја о јавној продаји признања настала у једној ноћи несанице. Она бубња у мојој глави од тренутка кад смо дефинитивно дигли руке од Ћургуза, Перендије а посебно од када ресором сиротиње влада Петар Ђокић са судски доказаном и пресуђеном казном за крађу 140 000 КМ-ова. Прије идеје за јавну бруку покушао сам ја са сопштењима за јавност са колумнама да брецнем одговорне. Ал’ нема шансе. Јуче ја у Пресс, као најчитанији лист послао, Бога ми симпатичну колумну и сручио у лице све и Ћургизу и Перендији а нарочито Министру.Кад осванула колумна неког чике (видим редоввни је колумниста Пресс-а) о неком „расизму“ међу нашим и њиховим писцима. Па шта да радим? Морам овако,да се улогујем на коментар о „лјубинској иреденти“, а да ми помогнете да бар с кољена на кољено пренесете јавности да постоје неки тамо луди ветерани који хоће своја признања и одликовања да продају баш у Народној Скупштини и баш за Митровдан. Знам да сте сви помало изненађени, поготово ви млади који сурфујући по овом Гуглу (ког би требало тужити за душевну бол) сваки дан нађете украден по бар један милион и тешко вам је продавати … за бубреге и тешко вас више било шта може изненадити.Већина ветерана рата свој врхунац познавања информатике доживљава на Фејсбуку. Ма колико лоповлук на све стране био очигледан до доказа се могу доћи само познаваоци софистициране технологије, јер су напр. појмови „акцијски капитал“ „ваучер“ „обвезница“ јасни ко Протокол сионских мудраца. Сад је већ одох у колумну а само ми треба савјет.И да, да не заборавим шта сам васо оно пит’о? Е то:ДА ЛИ ЈЕ БРУКА ЈАВНО ОГЛАСИТИ ПРОДАЈУ РАТНИХ ПРИЗНАЊА И ОДЛИКОВАЊА И ТО баш Ту и баш Тад? Чињеница је да је (е то је стварно изненађење)! ЗаМИСЛИТЕ: ЗАКОНОДАВАЦ ЈЕ предвидио могућност такве горчине и незадовољства па је ЗАКОНОМ о одликовањима и признањима за прометовање истих предвидио казну од 5000 до 15000. КМ. уЗ ВАШУ ПОМОЋ И ЗА ТО ЋЕМО НАЋИ РЈЕШЕЊЕ! (исурфај мало и http://www.wrs-rs (врс-срб) и наслутићеш рјешење??? Свануло је, идем спавати…

 12. Прво мени се не свиђа тај назив „Ветерани“. Кроз историју смо увек били Српски ратници, борци, војници, а никад никакви „ветерани“.

  А друго, што се тиче те иницијативе о продаји ордења и одликовања, схватам ја и поруку и шта ви тиме желите постићи.

  Али то је исувише скупа акција а мета безвредна.
  То је трошење изузетно крупне и скупе муниције на шаку криминалаца.
  Они би се само насмијали…јер су оперисани од свега,не поштују никога и ништа, јер је то сасвим други сој људи.

  На њих треба „ситнијом и јефтином муницијом“,коју они једино познају и које се једино боје.
  Само незнам чега се ми бојимо? 🙁

 13. Ni meni se ne svidja naziv veterani, to imaju Ameri, a mi nismo oni, njihovi veterani su bili agresori, a mi smo branili svoje. I muslimani imaju svoje veterane,a mi opet nismo oni. Mi smo Srpska vojska .
  Drugo , zasto ne ponuditi na aukciju predsjednika, skupstinu, vladu sa ministrima, savjetnicima, savjetnicima savjetnika. Ako ih ne htjedne niko, ne trebaju ni nama. Ako imadnemo kupce, popunicemo budzete.Prodavati ih onakve gole i bose kakvi su i bili dok su bili niko i nista. Zapravo , oni su i sada Niko i Nista.Govna i kucine. A mozda nekome trebaju govna da potore njive, da od pustinje naprave oranice.
  Ja sam se odrekao svoga dijela predsjednika, sve u jednom, pa necu imati nikakvog cara, ali pomogao bih vam u organizovanju aukcije.Razmisliti o datumu aukcije

 14. Захвалан сам ти на коментару. Он потврђује да си одвојио/ла вријеме да прочиташ наш „оглас за аукцију“ одликовања и признања. Наш циљ и јесте да чујемо мислећи дио јавности.Назив Ветерани РС регистрован је са скраћеницом „ВРС“,чије значење, надам се, не морамо тумачити јер је за борце а и за дјецу бораца који су овај знак носили све јасно. Али, значајна је твоја сугестија па ћемо уз вашу помоћ више користити скраћеницом „ВРС“ која је прикладнија а нама и најдража. Очекујемо, само конкретнији став, (ако је ово лош приједлог треба указати на бољи).Појам „ситне муниције“ у смислу војног тумачења нећемо коментарисати јер нам је циљ да то никада не изучавате нити осјетите разлику између малих и великих калибара и да вам то знање никада не затреба. Наравно, очекујемо право значење тог приједлога за „употребу ситне муниције и јефтиније“ од, борбом стечених признања и одликовања, од којих су скупљи само изгубљени животи и дијелови тијела. У основи сваке промјене на боље теже је пронаћи методе (путеве) промјене него дефинисати њен циљ.. За почетак ми из ВРС желимо скренути пажњу јавности да се поред успаваног БОРС-а (са лијепим именом) буде „неки“ који мисле да имају боље идеје, што је важније боље методе,не мисле да су препаметни али су одликовани за храброст. (Овдје под БОРС-ом искључиво мислимо на њихове функционере) а никако на све наше саборце који су из исте ратне постратне приче.Први услов да постојимо јесте да ВРС има своје мјесто у медијима. На жалост, сви знате – ако вас нема у медијима – не постојите.
  То је разлог наше „аукције“. Иначе погрешно сам написао web који тачно гласи http://www.vrs.rs или ћирилична верзија: врс.срб. Погледајте тамо ко смо и својим идејама и главама, паметнијим од наших,учините да покушамо бар мало исправити КРИВЕ ДРИНЕ! ПОЗДРАВ СВИМА ОД ПРВОГ КОМАНДАНТА ПОДРИЊСКОГ ОДРЕДА СПЕЦИЈАЛНИХ СНАГА „ВУКОВА СА ДРИНЕ!И хвала свакоме оном ко да своје мишљење ма какво оно било!

 15. Истом брате муницијом каквом се и они користе.

  Видели смо ево пре пар дана под шатором каквом се муницијом служе и какву поруку нам шаљу.
  Раде конкретно, убијају инвалиде, дижу људе у зрак… истина подмукло и хињски какви и јесу.
  Купују подморнице, авионе,хеликоптере, како која најновија марка аутомобила изађе одмах је ту…јуче такође освануо наслов 40.000 дјеце сиромашно и гладно у РС, бројка је сигурно и већа,одоше доктори…шта мислиш колико нпр. Шкрбића интересује наше и твоје ордење, наравно и остале, спрдали би се са тим.

  Нисам против урадите ви то, подржавам, али сам и даље мишљења да је то исувише „фина“ акција према коме је упућена. Систем маслинове гранчице они не разумеју. „Батина је из раја изашла“.
  ПОЗДРАВ!

 16. anja banja luka, 27.10.2012. 00:48:30
  …“Чика Веско, у ЦГ начелници немају плате као у Српској“…

  Istine radi. Vesko Budincic je jedini nacelnik u BiH koji je smanjio sebi platu na 1000KM i odbornicima i od tih para placa mlade ljude (studente) kako bi se vratili u Ljubinje i da ih ceka posao. Jeste ljubinje mala opstina ali nije najmanja. Istocnim Mostar, Istocni drvar, Kupres… imaju od 100 do par stotina stanovnika a njihovi nacelnici imaju duplo vecu platu nego Vesko. On ima najmanju platu od svih nacelnika u BiH. Ne zato sto nije mogao imati vecu nego zato sto nece. On je doveo neke investitore, kao Carnex i sl. ali to je sve malo i nedovoljno bez podrske Republike i drzave. Dodikov nemar za Hercegovinu je njegova osveta zato sto ga Hercegovina nikad nije podrzavala (znacajno). On to i ne krije i zato je prijetio, npr u Nevesinju je govorio da nikad nece dobiti vodovod ako za njega ne glasaju, u Gacku da se niko nece zaposliti na RiTE ko nije za SNSD i on istrajava u tome ali slobodarski narod Hercegovine ne podlijeze prijetnjama i ucjenama kao u drugim krajevima. I sve dok se Krajina ne opameti ovi ce vladati. Pogledajte kao prolaze patriotske stranke (SDS, Radikali…) u Krajini a kako prolaze u Hercegovini i velika je nepravda prema tom narodu dole. Skoro svi energetski resursi (a to jedino RS ima) su na istoku a istog ot toga skoro da nema nista. Pa cak ne moze imati ni direktora EPRS. RS nema nijednog ministra od Prnjavora prema istoku i jugu, osim Milovanovica.

 17. Knin, 26.10.2012. 23:19:16 [55558]
  „Није ни чудо што је у Љубињу туга, јад и чемер када четри пута заредом бирају начелника из СДСа. Да вриједе чему ти несретници у Љубињу би изабрали неког другог.“

  +++++

  Можда Нина Јауза?! Херцеговци нису несретници, већ људи који имају дебеле живце и праве патриоте.Дуго трпе, јешће љеба и лука, ал кад Дара преврши мјеру-оде све у лијепу пи.ку материну! Земо Книњанине, Херцеговци су ишли од Грахова па даље у рату и све битке добили.Никад нису изгубили и имају срце јуначко. Мислим да је овај Будинчић овим хтио да скрене пажњу на Љубиње, али и остале херцеговачке општине су у габули. није тачно да нема пројеката(то је класична подвала). Пројеката има, већ се зна на који начин се добијају. Ако је ипак био озбиљан, онда се грозим ових изјава,јер је Црна Гора управо ЦРНА и несретна држава.У будућности албанског народа! За ветерана РС, гдје и како се може учланити у то удружење и да ли имате одборе у свим градовима РС?

 18. Вјерујем да је г-дин Будимцић хтио да скрене пажњу овим коментаром.Прије свега овај вриједни народ у ЦГ би био као ванѕемаљци на Ѕемљи.Они живе искључиво од свог вриједног рада.То су вриједни домаћини,људи великог срца, неискварени и гостопримлјиви.Овакве коментаре могу писати они који никад нису били у Љубињу, и немају праву слику о тим људима.Вјерујем да је потребна промјена,али то је мјесто гдје су родбинске, кумовске и комшиске веѕе јаке, сви се у душу ѕнају и сваки други начелник би био сличан Будимчићу.То би биле само нијансе.Њима требају улагања у привреду, у прерађивачку индустију, откупне станице које ће откупити дуван, воће и сл.Ако нисте ѕнали у Љубињу нема неискоруиштених поља, свака и најмања башта је ѕасађена.Дођите у Љубиње на славу или на свадбу, па да видите како се слави….Подржимо ове људе, али не да се отцијепе, већ да остану, овакви вриједни су и нама потребни.Нека овај глас дође и до Г-дина Додика да их не прелети само хеликоптером, нека дође и нека помогне овим људима.Хтјели су да буду дио града Требиња, али нико се није осврнуо на то…па није ни чудо да је дошло до ове идеје,да ѕаобиђу оне који их неће и да се припоје Црнох Гори.Послушајмо глас разума и помозимо овим вриједним људима!!!!

 19. profesor, 27.10.2012. 15:52:28

  Дакле, то је била шала, мислим на плате. Знам да је он својевремено, када је избила афера огромних начелничких плата, испао побједник са убједљиво најнижом платом, мислим нешто више од 1 000 КМ. Већина његових колега је имала преко 3 000, неки и знатно више. У случају издвајања не би имао на кога да се угледа. 😉

  Пројекти… не вјерујем да их има. Зна се како се исти праве. Овде нема конкретних захтјева, не само за Љубиње већ и за многе друге општине. Такође, наши начелници потпуно погрешно схватају своју улогу. Њихова улога се своди на побјеђивање на изборима, заузимање позиције, долазак сваког јутра на посао (неки чак ни то не раде). Огромна већина нема никакву намјеру да бар покуша да уради нешто. Што је још горе многи добијају гласове, а да заправо ништа нису ни понудили. Погледајте шта је Небојша Вукановић нудио у ТБ. Можда би неки имали замјерке, али момак је прецизно износио оно што има намјеру да ради у првој и свакој сљедећој години мандата. Многи су начелници по 10 и више година, а никада нису изашли из своје локалне заједнице нити су покушали да ураде нешто. А и зашто би то урадили када је много комотније кривити другога. И Влада и ови на локалу имају „алиби“ за свој нерад. Влади су криви они, њима је крива Влада и тако се врте у кругу, односно и једни и други врте народ у круг и око малог прста. Посао начелника је да тражи, отвара врата, доводи инвеститоре итд. Најједноставније речено. Чекајући да ти неко дође нећеш постићи ништа. Дакле, ево прилике да се коначно почне са радом. Окупити наше људе из иностранства, бар имамо у дијаспори људи. Прије тога окупити људе на локалу да бисмо имали шта да понудимо нашим људима. Тражити од Владе конкретне ствари и досађивати на том плану. Окупити око себе начелнике сусједних општина и правити заједничке пројекте, али не само причати о њима.

  Ова иницијатива је само послужила да се они који нам не мисле добро забаве добро ових дана.

  Постојало је много конкретнијих и кориснијих начина да се скрене пажња на себе.

 20. Ветерани РС, 27.10.2012. 08:33:37

  Мој стриц је имао 20 година када је погинуо. Одликован је. Морамо на прави начин да схватимо зашто су ти људи гинули или ратовали и од кога су одликовања добили. Ви се нисте борили за власт нити су борци гинули за власт, нити сте признања добили од власти. Ратовали сте и гинули за НАРОД. У том контексту треба да схватите и одликовања. Добили сте их од НАРОДА. Никада не бих дозволила да неко тргује или се са непоштовањем односи према признању који је добио мој стриц, конкретно. Није имао своје дјеце и моја је потреба или обавеза да то кажем. Наравно да свима свашта пада на памет када виде шта се све ради у времену у којем живимо. Ипак, ви борци и породице погинулих бораца морате да чувате достојанство својих сродника, пријатеља, сабораца. Ако већ други то не раде, ви морате. У том контексту, лично сам против ове најаве. Подржавам да се борите, али морате да се ослободите емоција. Удружујте се, можда чак и политичко дјеловање није лоша идеја. Мени је било веома драго када сам видјела појаву нове политичке странке која се бавила питањима борачке популације. Покушајте да се ослободите елитизма у својој организацији у смислу да опет може да се појави неки појединац којег ће власти моћи да „купе“ или узму под своје. Наравно, било би добро да дјелујете што је јединственије могуће, а не да се дијелите у неколо странака или удружења.

  Поздрав

 21. Anja, takvi kao tvoj stric su borci po mjeri ovora rezima. Nazalost. Mrtvi borci su njima najbolji borci, a koji nisu ostavili nikoga iza sebe , e, to su najbolji. Ovi zivi, zanovijetaju, traze posao, penziju , invalidninu, krov nad glavom, posao djeci. Njih treba pobiti odjednom da ne prave problema gadovima na vlasti. Na trgove dovesti penzionere, borce, nezaposlene, … i paaaali! Ili, na stadione.
  Anja, kako ti to zamisljas :bez emocija?Pa sa emocijama smo ratovali i devedesteth, zasto sada da sa emocijama ne ratujemo, onako kako to rade uu razvijenoj Evropi, protiv danasnjih okupatora i silnika.
  Izvini, ali napisala si mnogo gluposti: obespravljeni, nezapsleni, prevareni i pokradeni, gladni i bijedni… bez emocija .

 22. Можда се нисам добро изразила. „Ослободите се емоција“ значи да се боре за своја права одлучно, без театралности, представа и сл. Томе смо генерално склони.

  Иначе, овај коментар Вам је прилично непријатан. Извукли сте из контекста израз и тумачили га како не треба.

 23. Anja, sine, nista cika pd nije mislio lose. Svi smo mi u vecem zivom blatu nego sto mislimo, i mozda ispadne nenamjerno nesto neprijatno, jer gledati ovu propast poslije ovoliko stradanja nije lako. Veceras gledam ko polaze cvijece u Makedoniji u ime nas,ko se klanja sjenima junaka: pobjegulja, svercer i ratni profiter,necovjek i srboubica, sadasnji egzekutor sacice Srba koji su donijeli slobodu RS pa mi dodje zao svih onih junaka za koga su ,i zasto izginuli. Kao tvoj stric, da mu je laka zemljica srpska!

 24. СРбин-е!
  Сигуран сам да си лик са ставом и да си из исте, НАШЕ приче. Волио бих да се јавиш на мејл: [email protected] или на телефоне (066220514 у Сједишту Ветерана РС у Добоју) или на мој телефон 065051354. Чланству претходи разговор у коме ћемо се боље упознати. То је обострано важно, јер нити нама требају „ратници – дипломци ала Баника“ нити теби требају ветерани који живе од рукољуба бахатих режима.Ја сам убијеђен да си ти прави, али желим да се и ти увјериш да ни ми нисмо неки нови „ћургузи“.
  То важи и за све друге непривилеговане ветеране. Привилеговане и не очекујемо. Осим, ако некима од њих поново не проради оно заједничко што нас је красило у рату: не остављај своје саборце док битка траје! А Бога ми као да је тек почела! Битка за достојанство човјека! Битка за достојанство ветерана и њихове дјеце. А наше име, као и свако име, увијек ће се неком свиђати а некоме неће.Ми се не организујемо зато што нам се не свиђају имена Перендија и Ћургуз, него зато ништа не раде да врате углед ствараоцима (борцима- данас ветеранима рата) Републике Српске. Важно је да имамо свој праведан циљ којем тежимо па ко смије нека крене! Ко не смије нека одступи!Добро дошао СРбин-е!

 25. СРбин-е!
  Сигуран сам да си лик са ставом и да си из исте, НАШЕ приче. Волио бих да се јавиш на мејл: [email protected] или на телефоне (066220514 у Сједишту Ветерана РС у Добоју) или на мој телефон 065051354. Чланству претходи разговор у коме ћемо се боље упознати. То је обострано важно, јер нити нама требају „ратници – дипломци ала Баника“ нити теби требају ветерани који живе од рукољуба бахатих режима.Ја сам убијеђен да си ти прави, али желим да се и ти увјериш да ни ми нисмо неки нови „ћургузи“.
  То важи и за све друге непривилеговане ветеране. Привилеговане и не очекујемо. Осим, ако некима од њих поново не проради оно заједничко што нас је красило у рату: не остављај своје саборце док битка траје! А Бога ми као да је тек почела! Битка за достојанство човјека! Битка за достојанство ветерана и њихове дјеце. А наше име, као и свако име, увијек ће се неком свиђати а некоме неће.Ми се не организујемо зато што нам се не свиђају имена Перендија и Ћургуз, него зато ништа не раде да врате углед ствараоцима (борцима- данас ветеранима рата) Републике Српске. Важно је да имамо свој праведан циљ којем тежимо па ко смије нека крене! Ко не смије нека одступи!Добро дошао СРбин-е!

Оставите одговор