Љубав кратког вијека: Сејдиу неће Тадића

БЕОГРАД/ПРИШТИНА – Косовски предсједник Фатмир Сејдију рекао је да неће позвати предсједника Србије Бориса Тадића на мини самит предсједника држава, како је рекао, "сусједа Косова". "Нећу га позвати на састанак колега из региона. Биће сигурно других прилика, али га нећу позвати реда ради", рекао је Сејдију у Приштини на пријему за новинаре поводом новогодишњег празника. […]

понедељак, децембар 28, 2009 / 11:37

БЕОГРАД/ПРИШТИНА – Косовски предсједник Фатмир Сејдију рекао је да неће позвати предсједника Србије Бориса Тадића на мини самит предсједника држава, како је рекао, "сусједа Косова".

"Нећу га позвати на састанак колега из региона. Биће сигурно других прилика, али га нећу позвати реда ради", рекао је Сејдију у Приштини на пријему за новинаре поводом новогодишњег празника.

Говорећи о најавама за одржавање мини самита предсједника Косова, Албаније, Македоније и Црне Горе, Сејдију се запитао "како позвати човјека који се свом енергијом изјашњава против независности Косова и чини све да омета даље признање".

Он је рекао да је иницијатива о одржавању самита предсједника региона постојала од раније, иако није било утврђивања конкретног датума самита, али да су се предсједници Косова, Албаније, Македоније и Црне Горе сагласили да послије нове године, у првом тромјесечју, на Косову буде одржан самит, преноси Б 92.

Сејдију је рекао да је принципијелан став институција и лидера Косова да буду постигнути добри односи са Србијом, али не "реда ради", те изразио увјерење да ће доћи вријеме када ће предсједник Србије бити позван да дође на Косово, а предсједник Косова да посјети Србију.

"Ми смо увек спремни да инвестирано у добросуседске односе, али никада, снажно понављам никада, да се разговара о темама које они желе сада да поставе у агенди разговора, као што су поновни преговори или питања статуса Косова", рекао је Сејдију.Оставите одговор