Љоса објавио нови роман

У књижарским излозима у Мадриду данас се појавио нови роман Марија Варгаса Љосе "Сан Келта” (El sueno del celta), јавила је шпанска радио станица Cadena SER. То је први роман прослављеног перуанског писца од када је почетком октобра добио Нобелову награду за књижевност за 2010. г. Љоса је нови роман представио јуче у Мадриду. Роман […]

четвртак, новембар 4, 2010 / 11:03

У књижарским излозима у Мадриду данас се појавио нови роман Марија Варгаса Љосе "Сан Келта” (El sueno del celta), јавила је шпанска радио станица Cadena SER.

То је први роман прослављеног перуанског писца од када је почетком октобра добио Нобелову награду за књижевност за 2010. г. Љоса је нови роман представио јуче у Мадриду.

Роман „Сан Келта” штампан је у тиражу од 500.000 примерака, а 8.000 је изашло у библиофилском издању за колекционаре са фототипским првим страницама рукописа романа.

Нови роман перуанског нобеловца је прича о Ирцу по имену Роџер Кејсмент, реалном лику који је живио на размеђи 19. и 20. вијека, дипломати од каријере са службом у Африци.

Он је био један од првих из дипломатског кора који се борио за заштиту људских права и слобода, а учествовао је и у патриотском устанку борећи се на страни родољуба.

Године 1966. Кејсмент је због револуционарне активности био ухапшен, осуђен на смртну казну и објешен.Оставите одговор