Ливне савјетује Србе: Боље користите везе са Јеврејима

Шеф Представништва Републике Српске у Израелу Арие Ливне сматра да Срби не користе довољно односе са Јеврејима који могу да помогну у томе да свијет сазна за страдања Срба у Првом и Другом свјетском рату, али и у посљедњем рату у БиХ. Ливне, који је и сенатор Републике Српске, каже да је лоше то што […]

уторак, јануар 12, 2016 / 13:57

Шеф Представништва Републике Српске у Израелу Арие Ливне сматра да Срби не користе довољно односе са Јеврејима који могу да помогну у томе да свијет сазна за страдања Срба у Првом и Другом свјетском рату, али и у посљедњем рату у БиХ.

Ливне, који је и сенатор Републике Српске, каже да је лоше то што Срби мисле да свијет зна за њихова страдања и да не морају радити на томе да се сазна истина.

Он је као примјер навео да су у Холивуду у посљедње вријеме снимљена три – четири велика филма о рату у БиХ и да се ни у једном не могу видјети српска страдања, већ су Срби приказани као “лоши момци” за разлику од Хрвата и Бошњака који су инвестирали у такву слику.

Ливне је за “Вечерње новости” рекао да само Руси и Јевреји знају шта је истина о српским страдањима јер имају заједничку историју страдања.

Подсјећајући на традиционално добре односе између Срба и Јевреја, Ливне је истакао да то Срби никада нису искористили, као ни чињеницу да су у два свјетска рата били важан савезник Русије, САД, Француске и Енглеске у борби против Њемачке, Италије и Аустроугарске.Оставите одговор