Либијским побуњеницима стигла прва испорука војне помоћи

Амерички Стејт департмент саопштио је вечерас да је либијским побуњеницима у Бенгазију стигла прва испорука војне помоћи, која не садржи наоружање. Портпарол Марк Тонер рекао је да се помоћ састоји од 10 000 оброка и додао да се ускоро очекује и испорука медицинских залиха, чизама и опреме за личну заштиту. Америчка помоћ стигла је неколико […]

среда, мај 11, 2011 / 08:41

Амерички Стејт департмент саопштио је вечерас да је либијским побуњеницима у Бенгазију стигла прва испорука војне помоћи, која не садржи наоружање.

Портпарол Марк Тонер рекао је да се помоћ састоји од 10 000 оброка и додао да се ускоро очекује и испорука медицинских залиха, чизама и опреме за личну заштиту.

Америчка помоћ стигла је неколико дана уочи састанка представника побуњеничког Националног прелазног савјета са америчким званичницима у Вашингтону.

Предсједник САД Барак Обама раније је одобрио да се побуњеницима који се боре против снага пуковника Моамера Гадафија испоручи помоћ укупне вриједности 25 милиона долара из вишкова у складиштима америчке војске.Оставите одговор