Либија – НАТО наставља са бомбардовањем

Удари из ваздуха НАТО снага у Либији наставиће се упркос свргавању режима Моамера Гадафија, изјавили су данас званичници Алијансе. Француски министар одбране Жерар Лонге рекао је да удари неће престати све док не буду уклоњени и преостали џепови отпора и нова влада не затражи окончање напада. Аналитичари наводе да иако снаге лојалне Националном прелазном савјету […]

четвртак, октобар 6, 2011 / 13:52

Удари из ваздуха НАТО снага у Либији наставиће се упркос свргавању режима Моамера Гадафија, изјавили су данас званичници Алијансе.

Француски министар одбране Жерар Лонге рекао је да удари неће престати све док не буду уклоњени и преостали џепови отпора и нова влада не затражи окончање напада.

Аналитичари наводе да иако снаге лојалне Националном прелазном савјету контролишу већину територије у Либији, поједини региони су и под контроло проГадафијевих снага. Ту спадају Сирт на обали Средоземног мора, град Бани Валид и дијелови на југу.

"Сирт има симболичну вриједност, али то није цијела Либија. Постоји отпор прогадафијевих снага у Бани Валиду и џепови отпора на југу те земље", рекао је Лонге по доласку на други и завршни дан конференције НАТО.

Од марта када је НАТО почео кампању изведено је више од 9 300 удара из ваздуха на Гадафијеве снаге.

Разговори на министарском састанку НАТО усмјерени су на Либију и Авганистан.0 КОМЕНТАРА

 1. Борба до последње капи нафте, овако ће планета изгледати у наредних 50 година, америчке злочиначке државе прије распада даће све од себе да овладају свијетским залихама нафте, воде и рудног богатства и да на тим освајањима држе цркотину звану УСА у животу.
  Бомбардују државу која је имала завидне соц-економске стандарде, направе хаос од те државе и онда пошаљу свог дрогираног глумца да им држи предавања о бризи за хуманитарну помоћ..x-(

  SEAN PENN je trenutno u Libiji gdje izviđa kakva je sve humanitarna pomoć potrebna tamošnjem stanovništvu.

  http://www.index.hr/xmag/clanak/sean-penn-posjetio-libiju-istrazuje-kakva-humanitarna-pomoc-treba-toj-zemlji/575795.aspx

  уредниче, дај стави неки смјалић што се крсти и десном и лијевом руком.

 2. aleks, 07.10.2011. 12:17:42

  Па шта ако је подржавам, држава Израел не гради нафнта поља по саудисјкој арабији, већ јеврејска насеља на до јучерашњој голој пустињи и успут ту пустињу претвара у плодне плантаже.
  Од оноликог БИ ваљда неки проценат може да припадне и Јеврејима, који су у Израелу настањени већином из Русије и Европе сефардског поријекла, за разлику од оних ашкенашких по америци који држе монополе у свјетским компанијама.

Оставите одговор