Либија: ГадаФијев син ипак није ухапшен?

Из Либије стижу опречни извјештаји о наводном хапшењу Мотасима, сина свргнутог либијског лидера Моамера ГадаФија, пошто су неки званичници потврдили тај извјештај, док га други демантују. Високи војни командант снага Националне прелазне владе у Сирту, Весам Бин Хамид, одбацио је данас наводе о Мотасимовом хапшењу, тврдећи да је ГадаФијев син и даље у бјекству. "Није […]

четвртак, октобар 13, 2011 / 18:51

Из Либије стижу опречни извјештаји о наводном хапшењу Мотасима, сина свргнутог либијског лидера Моамера ГадаФија, пошто су неки званичници потврдили тај извјештај, док га други демантују.

Високи војни командант снага Националне прелазне владе у Сирту, Весам Бин Хамид, одбацио је данас наводе о Мотасимовом хапшењу, тврдећи да је ГадаФијев син и даље у бјекству.

"Није истина да је Мотасим заробљен", рекао је Бин Хамид, бригадни командант Бригаде мученика за слободну Либију, једне од јединица новог либијског режима која се бори у ГадаФијевом родном граду.

"Али, неки заробљеници које смо ухватили кажу да је лично ГадаФи у Сирту", додао је он, пренео је АфП.

Претходно је шеФ Револуционарног савјета Tриполија пуковник Абдулах Накер рекао да је Мотасим ухваћен јуче када је с породицом покушао да побјегне аутомобилом из Сирта.

Према Накеровим ријечима, Мотасим је одведен у Бенгази, где је затворен у војном кампу и испитан.Оставите одговор