Лагумџија: Усаглашени ставови о Сејдићу и Финцију

Предсједник СДП-а БиХ Златко Лагумџија изјавио је да је са лидерима ХДЗ БиХ Драганом Човићем, ХДЗ 1990 Божом Љубићем и СББ-а Фахрудином Радончићем практично усагласио ставове о провођењу одлуке у предмету "Сејдић и Финци" за избор чланова Дома народа Парламента ФБиХ, Дома народа Парламентарне скупштине БиХ и Предсједништва БиХ." Остало је још да се пробамо […]

четвртак, јун 28, 2012 / 20:09

Предсједник СДП-а БиХ Златко Лагумџија изјавио је да је са лидерима ХДЗ БиХ Драганом Човићем, ХДЗ 1990 Божом Љубићем и СББ-а Фахрудином Радончићем практично усагласио ставове о провођењу одлуке у предмету "Сејдић и Финци" за избор чланова Дома народа Парламента ФБиХ, Дома народа Парламентарне скупштине БиХ и Предсједништва БиХ."

Остало је још да се пробамо усагласити са предсједницима СНСД-а Милорадом Додиком и СДС–а Младеном Босићем да би се у наредном периоду, прије почетка изборне кампање, могло изаћи са приједлогом уставних измјена из домена `Сејдић и Финци` у парламенту БиХ“, рекао је Лагумџија данас у Сарајеву по доласку из Брисела.

Лагумџија је истакао да је усаглашено како изгледа јасан модел доласка до Дома народа Парламента Федерације БиХ и Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, нарочито онај дио који се делегира из Федерације БиХ.

Он је појаснио да је то учињено тако да се више не би могла поновити ситуација од прије годину дана – да нека странка блокира конституисање Дома народа Федерације, а потом и Дома народа у парламенту БиХ.

Према његовим ријечима, Дом народа ФБиХ би се према том рјешењу морао изабрати 15 дана од дана одржавања избора од електора изабраних у кантоналним скупштинама а Дом народа Парламентарне скупштине БиХ мјесец дана од дана избора.

„Заједничко увјерење је да избор чланова Предсједништва БиХ буде индиректан из парламента БиХ који ће укључивати и Дом народа и Представнички дом. Ми смо се око тог модела усагласили“, рекао је предсједник СДП-а БиХ.Оставите одговор