dysko

Крај је све ближе!

У данима када преживјети у Републици Српској и Босни и Херцеговини, за већину њених грађана без обзира на националну припадност постаје питање свих питања, њени властодршци, без обзира из којег ентитета долазе и којем националном корпусу припадају, покушавају свим средствима поново залудити грађане да не виде оно што виде, да не чују оно што чују, […]

петак, новембар 27, 2009 / 13:52

У данима када преживјети у Републици Српској и Босни и Херцеговини, за већину њених грађана без обзира на националну припадност постаје питање свих питања, њени властодршци, без обзира из којег ентитета долазе и којем националном корпусу припадају, покушавају свим средствима поново залудити грађане да не виде оно што виде, да не чују оно што чују, а то је да сваки наредни дан сваки обични човјек у овој земљи "апсурда" живи све горе, а да властодршци истовремено сваки наредни дан живе све боље.

Умјесто да мобилишу људе на пројектима који живот значе они поново шупљим причама продају маглу иза које би да сакрију сав јад и чемер своје владавине а посебно криминал и корупцију који цвјетају широм Босне и Херцеговине у чему су лидери и њихови саучесници из криминалног миљеа главни актери.

Да је то заиста тако најбоље показује посљедњи извјештај ТИ о корупцији и криминалу у босанскохерцеговачком друштву гдје смо за посљедњих годину дана пали на љествици за седам мјеста и сада смо убједљиво посљедњи у југоисточној Европи. Све земље настале распадом бивше нам заједничке државе поправиле су своје мјесто на љествици,што значи да су актуелне власти у тим земљама учиниле напор у борби против корупције и организованог криминала.

Умјесто да по хитном поступку донесу Закон о одузимању имовине стечене криминалом они ламентирају о новој великој међународној завјери против најбољих синова и кћери наших народа који изгинуше борећи се да нас заштите од мрских припадника других народа,страних плаћеника и домаћих издајника. Срцепарајуће звуче поруке политичких и вјерских званичника из сва три народа у којима жестоко бране једни друге у страху од руке правде која све јаче куца на врата.

Данас им у овој напаћеној земљи смета све што не мисли њиховом главом и не говори њиховим језиком, језиком лажи, обмане, преваре, нацинализма, произвођења страха и мржње од других и другачијих. Сметају им сви они који од ове земље желе да направе нормално друштво у којем је лоповима мјесто у затвору а не на власти,јер то је услов свих услова да коначно добијемо шансу да постанемо друштво као што су она у којима обични људи живе добро.

Грађани и народи ове земље заслужују да у двадесетпрвом вијеку живе животом нормалног човјека, ништа више и ништа мање од тога.Господо властодршци,ничија није горјела до зоре,ови људи ће доћи на своје прије или касније,милом или силом.Свака батина има два краја,свака медаља има двије стране,свака утакмица има два полувремена,вама вријеме све брже истиче.Ових дана људи прослављају двадесет година од пада Берлинског зида,само охоли и незналице су вјеровали да ће зид трајати вјечно.

Природне неминовности су да се Земља окреће са лијева у десно,послије понедељка увијек долази уторак не мислите ваљда да ова неприродна појава коју ви представаљате може трајати још дуго.Оставите одговор