Ковачевић: Подржимо Сајам занатства

Министар индустрије, енергетике и рударства др Жељко Ковачевић упутио је данас, 07. септембра 2012. године, позив свим локалним заједницама Републике Српске да подрже наступ предузетника и занатлија из својих средина на 1. Међународном сајму занатства – старих заната, занатства, опреме и репроматеријала за потребе занатства који ће се одржати у Бањалуци на Бањалучком велесајму од […]

понедељак, септембар 10, 2012 / 16:29

Министар индустрије, енергетике и рударства др Жељко Ковачевић упутио је данас, 07. септембра 2012. године, позив свим локалним заједницама Републике Српске да подрже наступ предузетника и занатлија из својих средина на 1. Међународном сајму занатства – старих заната, занатства, опреме и репроматеријала за потребе занатства који ће се одржати у Бањалуци на Бањалучком велесајму од 20. до 22. септембра 2012. године.

Организатори сајма су Министарство индустрије, енергетике и рударства и Занатско-предузетничка комора Републике Српске, уз подршку Привредне коморе Републике Српске и Града Бањалука.

„ Одржавање сајма представља прилику за презентацију производа и услуга наших занатлија, старих заната, умјетничких заната и домаће радиности који представљају дио културне баштине, али и извор прихода и запослење“, рекао је министар Ковачевић.

Према његовим ријечима, интерес за наступ на сајму поред предузетника из Републике Српске и Федерације БиХ, исказали су и предузетници из Србије, Хрватске, Словеније и Аустрије.

Он је нагласио да су организатори, у циљу промовисања производа и услуга занатлија, омогућили излагачима да, за симболични износ од 100,00 КМ, користе 10 m2 уређеног изложбеног простора, док је за посјетиоце обезбјеђен слободан улаз.

„Очекујемо да ће локалне заједнице Републике Српске препознати важност оваквог вида презентације производа и услуга, те ће подржати учешће занатлија кроз финансирање њиховог учешћа у поменутом износу“, истакао је министар Ковачевић.

Он је напоменуо да су организатори, уважавајући специфичан положај одређеног броја локалних заједница- изразито неразвијених и неразвијених, омогућили учешће занатлија из тих локалних заједница кроз обезбјеђење уређеног изложбеног простора без накнаде.

„ Жеља нам је да сајам занатства прерасте у традиционалну међународну манифестацију, која ће побудити интерес грађана Републике Српске, прије свега младих људи, да кроз очување своје традиције и занатства пронађу и извор прихода и запослење“, поручио је министар Ковачевић.Оставите одговор