Koсовска полиција одузима српске таблице

Косовска полиција почела је да јужно од Ибра одузима српске регистарске таблице са почетним словима градова на Косову, као и да искључује возила с тим таблицама из саобраћаја, јавља РТС. “Онима који имају старе таблице МУП-а Србије изрећи ћемо казну, а возила искључити из саобраћаја. Одлуку ћемо и даље спроводити све док више не буде […]

недеља, јун 3, 2012 / 13:30

Косовска полиција почела је да јужно од Ибра одузима српске регистарске таблице са почетним словима градова на Косову, као и да искључује возила с тим таблицама из саобраћаја, јавља РТС.

“Онима који имају старе таблице МУП-а Србије изрећи ћемо казну, а возила искључити из саобраћаја. Одлуку ћемо и даље спроводити све док више не буде регистарских таблица МУП-а Србије на путевима Косова”, истакао је Садриу.

У EULEX-у немају никакав став поводом одузимања таблица и искључивања аутомобила из саобраћаја, наводи РТС.

Привремена Влада Косова донијела је раније одлуку да ће од 1. јуна на Косову бити забрањено кретање возилима са старим таблицама на којима стоје ознаке косовских општина, као и возилима са новима регистарским ознакама косовских градова које издаје Министарство унутрашњих послова Србије.

Шеф београдског преговарачког тима Борислав Стефановић изјавио је недавно да оваква најава представља злоупотребу договора постигнутих у Бриселу.

“Не постоје било какви договори нити тајни дијелови договора и оно што је сигурно је да у самом Споразуму о слободи кретања пише да ће обе стране учинити све што могу да грађани који живе на Косову користе или КС или РКС таблице”, рекао је Стефановић.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор