Конфедерација синдиката: Хитно наставити преговоре машиновођа и управе

На проширеној сједници Предсједништва Конфедерације синдиката Републике Српске која је одржана дана 02.11.2011. године, на захтјев Самосталног синдиката машиновођа ЖРС закључено је да треба хитно наставити преговоре Генералног директора и Управе ЖРС са представницима машиновођа до изналажења рјешења. Предсједништво сматра да полазна основа за преговоре морају бити Закони, Колективни уговор, Споразуми и Протоколи који су […]

среда, новембар 2, 2011 / 17:03

На проширеној сједници Предсједништва Конфедерације синдиката Републике Српске која је одржана дана 02.11.2011. године, на захтјев Самосталног синдиката машиновођа ЖРС закључено је да треба хитно наставити преговоре Генералног директора и Управе ЖРС са представницима машиновођа до изналажења рјешења.

Предсједништво сматра да полазна основа за преговоре морају бити Закони, Колективни уговор, Споразуми и Протоколи који су потписани у ранијем периоду ове године.

Како би се изашло из пат позиције, једнио рјешење могуће је кроз преговоре и зато Конфедерација захтијева од Генералног директора и Управе ЖРС да се хитно организују преговори са представницима машиновођа ради изналажења коначног рјешења, јер је овакво стање неодрживо, посебно због тога што се наноси штета, не само радницима већ и привредним субјектима Републике Српске, саопштено је из Конфедерације синдиката.

Уколико се у року од 48 сати не организује састанак који би ову ситуацију покренуо са мртве тачке, Конфедерација синдиката ће одлучити о слиједећим потезима и о другим методама синдикалне борбе у складу са Законом.Оставите одговор