Кондоминијум Српске и Ефбиха изабрао спортисте године

Марија Вујановић из брчанског Клуба борилачких вјештина "Јединство" и Јасмин Клебић из Кајак кану клуба "Завеслај" проглашени су спортистима 2022.године у Брчко дистрикту на манифестацији "Избор спортисте године".

среда, март 15, 2023 / 10:12

Вујановићева је новинарима синоћ рекла да награду није очекивала, али да ће јој бити подстрек за даљи рад.

"Од награда које сам освојила прошле године издвојила бих треће мјесто на свјетском првенству, као и прва мјеста на првенствима БиХ која су ме довела до репрезентације", истакла је Вујановићева.

Јасмин Клебић, који је и репрезентативац БиХ у кануу, рекао је да му је ово други пут да је проглашен за спортисту године у свом граду и да му то много значи у даљој каријери и раду, а тренутно се припрема за Европске игре у Кракову.

На синоћњој манифестацији "Избор најуспјешнијиг спортиста и спортских колектива Брчко дистрикта за 2022. годину" Клебић је проглашен и најуспјешнијим за спортове на води.

Женски одбојкашки клуб "Јединство" Брчко најуспјешнији је спортски колектив у 2022. години, док је Међународни полумаратон у организацији Атлетског клуба /АК/ "Крос" био спортски догађај године, а АК "Крос" је најзаслужнији колетив за развој атлетике.

Најуспјешнији млади спортисти у мушкој и женској конкуренцији су Кристина Тркуља из Атлетског клуба "Крос" и Есмин Форић из Кајак кану клуба "Завеслај".

Најуспјешнији атлетичар је Млађен Самарџић из АК "Маратон", а Ивана Шаренац из Теквандо клуба Брчко је најуспјешнија спортисткиња борилачких спортова.

Најуспјешнија спортискиња спортова у дворани је Ајла Омерхоџић из Женског одбојкашког клуба "Јединство".

Признање за најуспјешнијег спортисту са инвалидитетом добио је Мирко Зечевић Тадић из Спортског друштва инвалида "Јединство Боће".

Кошаркашки клуб "Лавови" најуспјешнији је клуб дворанских спортова, док је Спортско друштво борилачка академија "Ичигеки" најуспјешнији клуб борилачких спортова.

За науспјешнији фудбалски клуб проглашен је Фудбалски клуб "Горњи Рахић" чији члан Амар Чаушевић је проглашен за најбољег фубалера, док је за најуспјешнији омладински спортски погон проглашен Мушки одбојкашки клуб "Јединство".

Спортски новинар године је Адис Мујдановић, а спортски радник Слободан Тешић.

Постхумно је за спортског радника одликован Жељко Кајић, тренер ФК "Локомотива".

Признање за промоцију Брчко дистрикта на међународним такмичењима добио је Антун Маглица.

Шеф Одјељења Владе дистрикта за спорт и културу Перо Гудељевић рекао је да се избор најбољих у спорту у Брчком бира сваке године у 21 категорији.

Избор најуспјешнијиг спортиста, 23. по реду, одржан је синоћ у Дому културе у оквиру програма обиљежавања Дана дистрикта. У музичком дијелу наступио је вокални солиста из Хрватске Иван Зак.Оставите одговор