Кога и на који начин чува нови закон ЕУ о личним подацима?

Нови закон о заштити приватних података збунио је поједине грађане у Европи, који траже разјашњења од својих власти.
Компаније које сакупљају или обрађују личне информације о становниицма ЕУ од данас морају да поштују нову Општу регулацију о заштити података.

петак, мај 25, 2018 / 19:46

Влада Финске саопштила је да се грађани јављају и питају да ли нови закон забрањује слање позивница на дјечије рођендане.

Фински министар правде Ану Таулус изјавила је станици ИЛЕ да се нова правила не односе на домаћинства, него на професионалне и комерцијалне активности.

Један грађанин је питао да ли имена корисника сауне на табели треба да буду уклоњена са објекта. Омбудсман за заштиту података Реијо Арнио рекао је да је вјероватно у реду да сауна држи распоред на зиду.

Амерички лист "Лос Анђелес тајмс" онемогућио је праћење свог веб-сајта у дијеловима Европе због новог закона о заштити приватних података.

Корисници су обавијештени да компанија покушава да пронађе техничко рјешење које ће читаоцима омогућити увиду у садржаје.

Компаније широм свијета обавјештавале су своје кориснике у претходним данима о промјенама у условима кориштења њихових услуга да би испоштовале нова правила у ЕУ.Оставите одговор