11:44 Нијемци извиждали Рода Стјуарта у Лајпцигу након што је пружио подршку Зеленском07:59 Жељка: Нестабилност у БиХ не производи Русија, већ муслимански фактор уз помоћ странаца07:56 Столтенберг пријети распоређивањем нуклеарног наоружања према Русији07:53 Гогановић критикује шефа јавно, умјесто да пређе у сусједну канцеларију07:51 Угари су сада добри, не као у Бранково вријеме: Иштван Турци добио награду именовану по Радичевићу07:47 Минић очекује жетву пшенице којој се не може утицати на цијену07:42 Јеленка из САД сматра да крађа није крађа, ако се краде од Русије07:38 Русија ће тражити да се Генерална скупштина УН изјасни о злочинима Њемачке07:36 Василиј Небензја: Украјина мора да призна стварност на бојишту и да јасне гаранције о неутралности07:34 Живадин Јовановић: Запад покушава да своју експанзионистичку политику и агресију свали на друге

Књиге о Харију Потеру у електронском формату

Седам књига о Харију Потеру од октобра ће бити доступно у електронском формату, најавила је ауторка Џоана Роулинг на отварању новог интерактивног вебсајта "Потермор” који ће омогућити читаоцима да прате све авантуре дјечака-чаробњака. Сајт је спој елемената компјутерске игре, друштвене мреже и интернет-продавнице. Џоана Роулинг је казала да се на сајту могу пронаћи информације о […]

понедељак, јун 27, 2011 / 06:52

Седам књига о Харију Потеру од октобра ће бити доступно у електронском формату, најавила је ауторка Џоана Роулинг на отварању новог интерактивног вебсајта "Потермор” који ће омогућити читаоцима да прате све авантуре дјечака-чаробњака.

Сајт је спој елемената компјутерске игре, друштвене мреже и интернет-продавнице. Џоана Роулинг је казала да се на сајту могу пронаћи информације о ликовима и амбијенту из романа о Потеру, као и да је за потребе интерактивног сајта написала 18.000 речи новог материјала о Потеру.

Сајт ће почети да функционише 31. јула, када ће бити насумице одабрано милион регистрованих корисника. За све заинтересоване сајт ће бити доступан од октобра, на више језика, укључујући енглески, француски, њемачки и шпански језик.

Ауторка је још једном поновила да неће написати и осми наставак приче о Харију Потеру.

„Завршила сам са Харијем. Не планирам да напишем још један наставак. Сасвим сам сигурна да сам завршила све по питању овог романа”, рекла је списатељица.

„Напредак се не може зауставити. Е-књиге су овде и неће нестати. Касније од других и ја сам скинула е-књиге, и то је изванредна ствар за путовање, а нарочито за дјецу”, додаје ауторка догодовштина о дјечаку-чаробњаку.

У свијету је до сада продато више од 400 милиона примјерака романа о Харију Потеру и е-књиге би могле да дођу до још веће публике.

Лансирање сајта уприличено је три недјеље пре премијере последњег наставка филма о Харију Потеру, којим ће се завршити и једна од најуспјешнијих филмских франшиза на свијету.Оставите одговор