Кина и Русија заједно против исламиста

Према изворима из сиријске војске, Кина би Русији требало да се придружите "у неколико наредних недеља" а службени Пекинг већ неко вријеме заговара "координирани одговор" на све већу терористичку пријетњу. Осим што ИСИЛ напада из ваудуха, Владимир Путин је недавно у Сирију послао и најелитније јединице руске војске. Међутим, чини се да ће прави за […]

петак, октобар 9, 2015 / 18:29

Према изворима из сиријске војске, Кина би Русији требало да се придружите "у неколико наредних недеља" а службени Пекинг већ неко вријеме заговара "координирани одговор" на све већу терористичку пријетњу.

Осим што ИСИЛ напада из ваудуха, Владимир Путин је недавно у Сирију послао и најелитније јединице руске војске. Међутим, чини се да ће прави за Исламску државу тек да почну. Наиме, нагађа се да ће се Русији у Сирији придружити и Кинеска народна ослободилачка армија, пише британски Еxпресс.

Према изворима из сиријске војске, Кина би Русији требало да се придружите "у неколико наредних недеља" а службени Пекинг већ неко вријеме заговара "координирани одговор" на све већу терористичку пријетњу.

"Свијет не може себи да приушти да скрштених руку гледа шта се догађа у Сирији. Морамо уједињено да дјелујемо против насилних екстремистичких идеологија", изјавио је кинески министар спољних послова Ванг Ји пред Савјетом безбједности УН. Управо се Ванг Ји прошле недеље сусрео с руским министром спољних послова Сергејом Лавровом послије чега су изјавили како се "слажу око бројних међународних проблема".

Кинески ратни бродови наводно се већ налазе на обалама Сирије, а спреман је и носач авиона с којег свакога тренутка могу да полете авиони "Ј-15".

Руски медији такође јављају да је Игор Морозов потврдио да према Сирији путује кинеска ратна морнарица и да су кинески војни савјетници већ у регији.

Морозов који је члан Већа руске федерације за међународне послове јасно је изјавио како се "Кина придружила руским војним операцијама у Сирији".

Међутим, његове наводе још није потврдила Кина, па их засад ваља узети с резервом.



Оставите одговор