Кина и Русија: Споразуми вриједни 8,5 милијарди долара

МОСКВА – Русија и Кина потписале су споразуме у вриједности од 8,5 милијарди долара, прије свега у сектору банкарства и рударства, изјавио је у Москви кинески премијер Вен Ђиабао, после састанка с руским предсједником Дмитријем Медведевим. "Наши предузетници потписали су данас 13 споразума (с руским партнерима) у укупној вриједности од 8,5 милијарди долара", рекао је […]

среда, новембар 24, 2010 / 18:15

МОСКВА – Русија и Кина потписале су споразуме у вриједности од 8,5 милијарди долара, прије свега у сектору банкарства и рударства, изјавио је у Москви кинески премијер Вен Ђиабао, после састанка с руским предсједником Дмитријем Медведевим.

"Наши предузетници потписали су данас 13 споразума (с руским партнерима) у укупној вриједности од 8,5 милијарди долара", рекао је Вен, који, међутим, није желио да детаљније прецизира о каквим споразумима је ријеч.

Према његовим ријечима, укупно 19 споразума је потписано у оквиру посјете Русији, укључујући и оне договорене јуче током разговора с премијером Владимиром Путином.

Руски гигант за прераду алуминијума Русал данас је саопштио да је потписао споразум о куповини 33 одсто кинеске групе Шензен Норт Инвестментс, која се бави трговином алуминијумом.

Русал ће формирати и заједничко предузећа с државном компанијом Норинком које ће се бавити производњом легура алуминијума.

Руска инвестициона банка Метропол најавила је потписивање споразума с кинеском групом Металурџикал Корпорејшен оф Чајна о отварању рудника угља у источном Сибиру.Оставите одговор