Каса: Србија се мора одрећи Косова, као што се Мађарска одрекла територије

Јожеф Каса, дугогодишњи лидер Савеза војвођанских Мађара (СВМ), каже да Србија мора прихватити губитак Косова, као што је Мађарска својевремено морала да прихвати губитак двије трећине територије што јој је наметнуто Тријанонски споразумом. "Србија мора једном прихватити да је Косово изгубљено и окренути се развоју привреде иначе ће пропасти. Мађари се ни после сто година […]

недеља, јул 17, 2011 / 09:49

Јожеф Каса, дугогодишњи лидер Савеза војвођанских Мађара (СВМ), каже да Србија мора прихватити губитак Косова, као што је Мађарска својевремено морала да прихвати губитак двије трећине територије што јој је наметнуто Тријанонски споразумом.

"Србија мора једном прихватити да је Косово изгубљено и окренути се развоју привреде иначе ће пропасти. Мађари се ни после сто година од доношења Тријанонског споразума тешко мире са губитком две трећине своје територије, али кад би се бавили само тиме Мађарска би дефинитивно пропала", рекао је Каса за новосадски "Дневник".

Некадашњи потпредсједник прве демократски изабране Владе Србије и утицајан политичар војвођанских Мађара каже да разумије сентиментални однос Срба према Косову.

"Уважавам сентиментални однос Срба према Косову. Мора се међутим прихватити реалност и радити на заштити културних и историјских споменика и наслеђа српског народа на Косову, а све друго је већ одавно решено", рекао је Каса.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор