Караџић предложио да остане на челу ФСС, oстали се сложили

Председник ФСС Томислав Караџић предложио је да остане на челу владајућег тела српског фудбала на редовној Скупштини и тај предлог је усвојен. Караџић је још у августу најавио своју оставку, међутим, на Скупштини је затражио да вандредна седница тог тела буде одложена до краја квалификација за Европско првенство у Француској, односно до краја следеће године. […]

уторак, март 18, 2014 / 15:27

Председник ФСС Томислав Караџић предложио је да остане на челу владајућег тела српског фудбала на редовној Скупштини и тај предлог је усвојен.

Караџић је још у августу најавио своју оставку, међутим, на Скупштини је затражио да вандредна седница тог тела буде одложена до краја квалификација за Европско првенство у Француској, односно до краја следеће године. Његови противници су пристали, али под условом да до краја априла изврши одређене промене у ФСС, а потом нико није гласао за његову смену.

„Предлажем да останем мандатар. Рокови су постављени од једног клуба и појединца. Надам се да ћемо наћи решење. Причао је Кокеза са једним човеком и он каже да имамо двојицу људи који ће помоћи. Прихватам да као привредник видим ко су ти људи. Зато ћемо о променама у врху разговарати у месецима који долазе“, рекао је Караџић и потом се осврнуо на оставку, „Никад нисам рекао да је повлачим и то не кажем ни сада. Можда није тренутак да кажем који су све разлози допринели да у августу донесем такву одлуку и најавим одлазак. Најпре је то била последица атмосфера око репрезентације, као и због неких навијачких група. Предлажем да решимо то питање“.

Караџић је истакао да му се не свиђа што се појединци позивају на политичаре у покушају да га склоне са чела ФСС, али да је разговарао и са Александром Вучићем и Томиславом Николићем да то не сме да се дешава.

„Рекао сам Вучићу: ’Много људи који хоће да ме руше се позива на вас’. Рекао ми је: ’Толе, имаш мој број. Ко год се позове на мене само ми реци ко је то’. Рекао сам му да ћу то објавити после избора. Дајте да не примамо у ФСС оне који се позивају на политичаре. И хајде да нема ванредне Скупштине до краја квалификација за Европско првенство“, нагласио је Караџић.

Караџић је претходно поднео извештај о раду ФСС у прошлој години и истакао да је неодлазак на Светско првенство у Бразилу неуспех, као и да је Синиша Михајловић претерао у подмлађивању репрезентације.

Одмах после Караџићевог излагања за реч се јавио Звездан Терзић, први човек Заједнице Јелен Суперлиге, који је истакао да је председнику ФСС дато 40 дана да изврши промене, у супротном се траже ванредни избору.

„Кључно питање је да ли можемо заједно или не. Мислим да можемо, уз компромисе, а не слепим праћењем једног човека. У два месеца било је много разговора међу нама и тензије су спласнуле. Предлог је био да Караџић у период од 40 дана изврши промене, као и реформе које је сам најавио и да уз то промени Статут. Ако то уради и ако пристане на то, треба да му се пружи подршка да ради у миру до 2016. године. Ако не, ванредни избори на свим нивоима, па шта буде. Желим јединство због будућности фудбала, а не због функција“, рекао је Терзић.

На Терзићеве речи се надовезао Славиша Кокеза, потпредседник Црвене звезде, који је постао нови члан Скупштине уместо Миодрага Зечевића, генералног секретара ‘црвено-белих’.

„Током конструктивних разговора претходних дана са представницима ФСС и других клубова добили смо уверења Томислава Караџића да ће у наредном периоду бити постигнути договори у интересу српског фудбала. Ако се то не догоди Црвена звезда ће бити иницијатор покретања ванредних избора на свим нивоима. Надам се да до тога неће доћи, посебно после конструктивног разговора и са људима из Партизана протеклих дана“, истакао је Кокеза.

Први човек Слободе Драган Суботић и потпредседник Партизана Ратомир Бабић јавно су на седници Скупштине подржали Караџића и предложили да се више не потеже питање председника Савеза.

На седници Скупштине делегиран је Новица Тончев, брат потпредседника Звезде Ивице, као представник Радника из Сурдулице и председник тамошње општине.

Караџић је предложио да у Извршни одбор ФСС уђу Драгољуб Вукадиновић из Металца и Драган Суботић из Слободе, док је формиран Арбитражни суд, који ће бити на Теразијама, али ће се процеси водити у Старој Пазови. Суд ће наследити Арбитражну комисију, која је у оквиру Заједнице Суперлиге, и која ће бити угашена у јуну.Оставите одговор