Joаким Шмит: БиХ губи међународни углед

Одлазећи амбасадор Њемачке у БиХ Јоаким Шмит изјавио је да тренута ситуација у БиХ нема посљедице само унутар земље, већ да води и ка томе да БиХ у регионалном поретку изгуби везу са својим сусједима и међународни углед. Шмит је истакао да је то несрећан развој, који би се могао спријечити адекватним потезима политичких носилаца […]

субота, мај 28, 2011 / 11:00

Одлазећи амбасадор Њемачке у БиХ Јоаким Шмит изјавио је да тренута ситуација у БиХ нема посљедице само унутар земље, већ да води и ка томе да БиХ у регионалном поретку изгуби везу са својим сусједима и међународни углед.

Шмит је истакао да је то несрећан развој, који би се могао спријечити адекватним потезима политичких носилаца одлука у БиХ.

Коментаришући чињеницу да и послије седам мјесеци од избора није формирана власт на нивоу БиХ, Шмит је запитао одакле политички креатори земље црпе увјерења да БиХ заиста може себи дозволити политичку парализу у погледу доношења одлука.
Он је позвао носиоце политичких одлука у БиХ да активно раде на изналажењу компромисног рјешења за окончавање политичке неактивности.

“Напуштам БиХ једног ведрог и једног уплаканог ока”, рекао је Шмит за “Дневни аваз”.0 КОМЕНТАРА

  1. Жељели сте на силу да нас стрпате у овај протекторат,наметнули сте нам заставу и химну коју нико не воли и сада се чудите што је ова земља у блату и што пуца по свим шавовима!Ова земља личи на разбијену чашу коју неко покушава саставити најјефтинијим љепилом!

  2. čaša je nekada bila nova , sjajna i lijepa. nekome se svidjela i kupio ju je, bilo mu je žao kada se razbila, ali niko nikada je nije lijepio jer je nemoguće, i bačena je u smeće.
    ali, bih, nikada nije bila tako sjajna i lijepa da se svima koji su pili vodu iz nje sviđala.dakako bilo je onih kojima se sviđala, ali puno više onih kojima se gadilo piti iz nje i koji su je razbili ,a razbijena čaša nije za lijepljenje, već sa smeće.uvijek ostane opasno oštrih krhotina i opiljaka o kojih se svako ko se njome koristi ubode se i okrvari. takve oštroopasne tvorevine zbog svih onih koji su tu treba zauvijek zatrpati na deponiju .I zbog miliona onih koji je ova zlonakaza otjerala u grob.
    bez obzira na vjeru , naciju, jezik, …

Оставите одговор