Јесте грађанин, али је и Србин: Аустралија изручује Капетана Драгана Хрватској

Аустралијски министар унутрашњих послова Џејсон Клер донео је одлуку да Драган Васиљковић, познат као Капетан Драган, буде изручен Хрватској. Аустралија ће Хрватској изручити Драгана Васиљковића, познатог као Капетан Драган, јавља Аустралиан. Одлуку о изручењу донео је аустралијски министар унутрашњих послова Џејсон Клер. Хрватска оптужује Васиљковића да је као заповедник српских паравојних формација одговоран за више […]

петак, новембар 16, 2012 / 17:37

Аустралијски министар унутрашњих послова Џејсон Клер донео је одлуку да Драган Васиљковић, познат као Капетан Драган, буде изручен Хрватској.

Аустралија ће Хрватској изручити Драгана Васиљковића, познатог као Капетан Драган, јавља Аустралиан.

Одлуку о изручењу донео је аустралијски министар унутрашњих послова Џејсон Клер. Хрватска оптужује Васиљковића да је као заповедник српских паравојних формација одговоран за више ратних злочина који су током рата почињени у Хрватској.

Аустралијски суд одбио кључни аргумент адвоката Капетана Драгана

– Министар је одлуку донео након што је пажљиво проучио Закон о екстрадицији, и узео у обзир Васиљковићеве аргументе због чега не би требао да буде изручен. Васиљковић има право да тражи ревизију ове одлуке – рекао је портпарол аустралијског министарства унутрашњих послова.

Васиљковић има право и на жалбу, коју може да поднесе федералним и високим судским инстанцама. Васиљковићеву жалбу наводно већ припрема адвокат Ден Мори.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор