Јапан: У дијелу Токија измјерен већи ниво радијације

Јапански званичници открили су мало подручје у Токију у којем је измјерен већи ниво радијације него у евакуисаној зони око нуклеарне електране Фукушима. Званичници градске управе кажу да су забринути родитељи затражили да се изврше додатна мјерења у близини једног вртића. Радијација у овом подручју нешто је већа у односу на зрачење измјерено на 25 […]

среда, октобар 12, 2011 / 21:08

Јапански званичници открили су мало подручје у Токију у којем је измјерен већи ниво радијације него у евакуисаној зони око нуклеарне електране Фукушима.

Званичници градске управе кажу да су забринути родитељи затражили да се изврше додатна мјерења у близини једног вртића.

Радијација у овом подручју нешто је већа у односу на зрачење измјерено на 25 километара од оштећене нуклеарне електране.

Градоначелник Нобуто Хосакај изјавио је да се води истрага о узроку радијације. Он је рекао да је кишница са радиоактивним честицама падала са крова једне зграде поред тротоара.

Званичници су саопштили да годишња доза зрачења на овој локацији није опасна по људско здравље. Ово мјесто тренутно је изоловано, а звничници ће провјерити стање у скоро 260 паркова у Токију.Оставите одговор