Извјештај са састанка: Биће поново

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је на данашњем састанку са лидерима странака у парламенту Српске закључено да је важно да Српска буде видљива у свом капацитету на сваком мјесту у БиХ, те да се за петак, 16. октобар, закаже нови састанак на којем би учествовали и представници Српске у заједничким институцијама БиХ. […]

петак, октобар 9, 2015 / 18:01

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је на данашњем састанку са лидерима странака у парламенту Српске закључено да је важно да Српска буде видљива у свом капацитету на сваком мјесту у БиХ, те да се за петак, 16. октобар, закаже нови састанак на којем би учествовали и представници Српске у заједничким институцијама БиХ.

"Ближи се крај године, доносе се нови извјештаји, нови програмски документи, као што је буџет. Сваке године до сада у Српској су постојали састанци на којима се договарало како се кретати кроз буџет и шта даље радити", рекао је Додик на конференцији за новинаре након састанка.

Он је истакао да је овај састанак сазван да би се лидери странака у Српској договарали о заједничкој политици и ставовима.

"Сматрали смо да је само позивање на договор корисно и да је међу озбиљним политичарима важно водити дијалог" истакао је Додик, напомињући да се чак и у случају нетрпељивости мора наћи начин да се разговара.

Нажалост, рекао је он, лидери странка СДС-а, ПДП-а, НДП-а нису се одазвали састанку, што је оцијенио као неприхватљив однос према Републици Српској.

Додик је додао да вишемјесечна јавна полемика о важним темама заврјеђује да се одговорни људи нађу да би се на крају године договорили о почетку идуће године, да би се конципирали ставови и смјернице.

Данашњем састанку са предсједником Српске у Бањалуци присуствовали су лидери СП-а Петар Ђокић, ДНС-а Марко Павић, Српске радикалне странке Драган Ђурђевић, ПУП-а Илија Стеванчевић.

На састанку су били и потпредсједник СНСД-а Небојша Радмановић и посланик Слободног демократског српског клуба /СДСК/ Ненад Стевандић.

Лидери странака које чине Савез за промјене нису се одазвали позиву предсједника Српске на данашњи састанак.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор