Изетбеговић, Терзић или Тихић

САРАЈЕВО – Странка демократске акције изабраће данас на Петом конгресу ново руководство које ће странку водити наредне четири године и утврдити политичку платформу дјеловања. На конгресу у Олимпијској дворани Зетра учествоваће 767 делегата и око 1 500 гостију из земље и иностранства, а делегати ће предсједника странке моћи да бирају између три кандидата – Бакира […]

уторак, мај 26, 2009 / 13:09

САРАЈЕВО – Странка демократске акције изабраће данас на Петом конгресу ново руководство које ће странку водити наредне четири године и утврдити политичку платформу дјеловања.

На конгресу у Олимпијској дворани Зетра учествоваће 767 делегата и око 1 500 гостију из земље и иностранства, а делегати ће предсједника странке моћи да бирају између три кандидата – Бакира Изетбеговића, Аднана Терзића и актуелног предсједника Сулејмана Тихића.

У досадашњим медијским иступима сва три кандидата изражавала су своје чврсто увјерење у побједу и да ће делегати током два одвојена круга тајног гласања изабрати управо њих.

Делегати ћe прво бирати предсједника странке и замјеника предсједника, a након тога ће бити гласање за потпредсједнике, чланове Главног одбора, те Суд части и Надзорни одбор.

Кандидати за замјеника предсједника странке су Сафет Софтић и Асим Сарајлић, док је кандидат Хусејин Смајловић одустао од кандидатуре.

У Главни одбор бира се 85 чланова, а на листи се налази око 700 кандидата.

На конгресу ће се усвајати Програмска декларација и девет резолуција, међу којима су резолуција о уставној реформи, о економској политици и политици развоја БиХ, о спољној политици и евроатлантским интеграцијама, о питањима одрживог повратка избјеглих и расељених лица у БиХ, о политици према борачкој популацији.

Предсједништво СДА јуче је на сједници сумирало техничке припреме за Пети конгрес СДА.Оставите одговор