Из превентивних разлога подигнут степен безбједности

У Србији је због хапшења српског генерала Ратка Младића степен безбједности подигнут на виши ниво, а у Београду је на снази забрана јавних окупљања. Директор полиције Милорад Вељовић рекао је за Телевизију Б92 да је степен безбједности подигнут и из превентивиних и из безбједносних разлога. "То значи да морамо имати довољан број полицајаца да би […]

петак, мај 27, 2011 / 12:08

У Србији је због хапшења српског генерала Ратка Младића степен безбједности подигнут на виши ниво, а у Београду је на снази забрана јавних окупљања.

Директор полиције Милорад Вељовић рекао је за Телевизију Б92 да је степен безбједности подигнут и из превентивиних и из безбједносних разлога.

"То значи да морамо имати довољан број полицајаца да би спречили сваку евентуалну најаву неких нереда, а пре свега ради заштите имовинске безбедности грађана и заштите дипломатско-конзуларних представништава и свих других виталних објеката државе", рекао је Вељовић.

Он је објаснио да у Београду и у осталим градовима Србије не смије бити непријављених окупљања и да сваки скуп који се одржи мора бити пријављен по закону.

"Што се тиче ситуације, мислим да је ситуација у Србији потпуно стабилна, да полиција и друге безбедносне структуре контролишу ситуацију, да нема наговештаја да ће доћи до нарушавања јавног реда и мира, бар у неком већем обиму", рекао је Вељовић.

Полиција у Београду привела је синоћ 35 особа због нарушавања јавног реда и мира послије хапшења генерала Ратка Младића.

Како је саопштено из МУП-а Србије, током јучерашњег поподнева и вечери више група од по 20 – 30 особа, углавном млађих грађана, покушала је у центру Београда да организује протесте поводом хапшења Младића, али су јаке полицијске снаге благовремено реаговале и спријечиле веће инциденте.Оставите одговор