Ирак: У више напада погинуло 8, а 12 рањено

БАГДАД- У нападима широм Ирака данас је погинуло осам лица од којих три полицајца, а 12 лица је рањено, саопштила је полиција. У Искандарији, 50 километара јужно од Багдада два полицајца су погинула, а два су рањена од експлозије бомбе која се догодила приликом проласка њихове патроле, потврдила је полиција. Један полицајац је погинуо, а […]

уторак, април 12, 2011 / 16:09

БАГДАД- У нападима широм Ирака данас је погинуло осам лица од којих три полицајца, а 12 лица је рањено, саопштила је полиција.

У Искандарији, 50 километара јужно од Багдада два полицајца су погинула, а два су рањена од експлозије бомбе која се догодила приликом проласка њихове патроле, потврдила је полиција.

Један полицајац је погинуо, а четири су рањена од експлозија бомби.

Бомбе су биле постављене под полицијске аутомобил. Једна у Фалуџи и Гарма, локалитетима 50 километара западно од Багдада.

У Абу Граибу, 20 километара од Багдада погинула су два лица која су радила за ирачку војску а три члана једне породице су рањена када је експлодирала бомба у кући, саопштили су полицијски извори.

Претходно у Муејки у провинцији Бабилон јужно од Багдада шеф локалне милиције /Сахва/ која се бори против Ал каиде погинуо је а његов телохранитељ је рањен од експлозије бомбе.

У сличним нападима на минибус и аутомобил у Јамуку и Дори два лица су погинула а два су рањена.

Прошле седмице специјални представник генералног секретара УН у Ираку Ад Мелкерт изјавио је да се у Ираку свакодневно у просеку изврши 25 напада, напомињући да је тај број ипак смањен.Оставите одговор