11:44 Нијемци извиждали Рода Стјуарта у Лајпцигу након што је пружио подршку Зеленском07:59 Жељка: Нестабилност у БиХ не производи Русија, већ муслимански фактор уз помоћ странаца07:56 Столтенберг пријети распоређивањем нуклеарног наоружања према Русији07:53 Гогановић критикује шефа јавно, умјесто да пређе у сусједну канцеларију07:51 Угари су сада добри, не као у Бранково вријеме: Иштван Турци добио награду именовану по Радичевићу07:47 Минић очекује жетву пшенице којој се не може утицати на цијену07:42 Јеленка из САД сматра да крађа није крађа, ако се краде од Русије07:38 Русија ће тражити да се Генерална скупштина УН изјасни о злочинима Њемачке07:36 Василиј Небензја: Украјина мора да призна стварност на бојишту и да јасне гаранције о неутралности07:34 Живадин Јовановић: Запад покушава да своју експанзионистичку политику и агресију свали на друге

Иде им добро: Гуликоже из ММФ одобриле зајам од 15,6 милијарди $

Међународни монетарни фонд /ММФ/ саопштио је да је његов извршни одбор одобрио четворогодишњи програм зајма Украјини од 15,6 милијарди долара. Ово је дио глобалног пакета од 115 милијарди долара за подршку економији те земље док већ 13 мјесеци траје њен сукоб са Русијом.

субота, април 1, 2023 / 20:18

Одлука отвара пут за тренутну исплату око 2,7 милијарди долара Кијеву, али се од Украјине захтијева проведе амбициозне реформе, посебно у енергетском сектору, наводи се у саопштењу.

Зајам проширеног фонда /ЕФФ/ је први велики програм конвенционалног финансирања који је ММФ одобрио за земљу укључену у рат великих размјера.

Претходни украјински дугорочни програм ММФ-а од пет милијарди долара је отказан у марту 2022. године, када је фонд обезбиједио 1,4 милијарду долара за хитно финансирање уз неколико услова.

Фонд је у октобру обезбиједио још 1,3 милијарду долара за ублажавање тржишног шока усљед поскупљења хране.Оставите одговор