И предсједници краду, зар не?

ПРАГ- Чешки медији данас су у коментарима укорили предсједника Вацлава Клауса послије приказивања видео-снимка на интернету на којем је дискретно склонио у свој џеп церемонијално налив-перо током посјете Чилеу. Снимак под насловом "Предсједник Чешке Републике краде налив-перо" привукао је за два дана више од 100 000 гледалаца, који у коментарима оцјењују да је ријеч о […]

уторак, април 12, 2011 / 16:44

ПРАГ- Чешки медији данас су у коментарима укорили предсједника Вацлава Клауса послије приказивања видео-снимка на интернету на којем је дискретно склонио у свој џеп церемонијално налив-перо током посјете Чилеу.

Снимак под насловом "Предсједник Чешке Републике краде налив-перо" привукао је за два дана више од 100 000 гледалаца, који у коментарима оцјењују да је ријеч о "крађи".

Клаус је узео перо током конференције за новинаре са чилеанским предсједником Себастијаном Пинером, потом га склонио под сто и највјероватније спустио у џеп.

Чешке телевизијске станице стално понављају овај снимак, а листови су га коментарисали на насловним странама.

"Иако протокол дозвољава Клаусу да, као сувенир, узме перо којим је министар спољних послова потписао споразум из области саобраћаја, корисници интернета описују чешког предсједника као лопова", пише лист "Млада фронта днес".

Предсједников портпарол Радим Охват изјавио је да је Клаус имао право да узме перо, које предсједници и њихове делегације добијају током државних посјета.

"Ми у прашком замку увијек поклањамо таква пера делегацијама, заједно са биљежницама", рекао је Охват.Оставите одговор