Хрватска: За 8 радних мјеста у Икеи 2500 пријава!

Шведски комапнија ИКЕА намјерава да половином наредне године у Загребу отвори робну кућу, а на конкурс за осам радних мјеста стигло је чак 2 500 пријава из 23 земље. Највише пријава пристигло је за позицију шефа односа с купцима, а потом за позиције шефа продаје и замјеника шефа робне куће. Већина пријава стигла је из […]

уторак, мај 17, 2011 / 17:30

Шведски комапнија ИКЕА намјерава да половином наредне године у Загребу отвори робну кућу, а на конкурс за осам радних мјеста стигло је чак 2 500 пријава из 23 земље.

Највише пријава пристигло је за позицију шефа односа с купцима, а потом за позиције шефа продаје и замјеника шефа робне куће. Већина пријава стигла је из Загреба, односно Хрватске.

Пријаве су стигле из БиХ, Шведске, Русије, Њемачке, Србије, по двије пријаве из Словеније, Бугарске, Италије, Шпаније, Египта и Аустрије, и по једна из Велике Британије, Мађарске, Аустралије, Швајцарске, Чешке, Индије, САД, Пољске, Норвешке, Канаде и Холандије, саопштено је из ИКЕА.

ИКЕА је за други круг такмичња одабрала 500 кандидата, а комплетан процес селекције требало би да буде завршен до краја јуна. Бројније запошљавање може се очекивати неколико мјесеци прије отварања робне куће.

Радови на изградњи робне куће ИКЕА у Загребу требало би да почну у другој половини ове године.

Ова шведска компанија за производњу и продају намјештаја има 127 000 запослених у 41 земљи, а у својим робним кућама нуди све за кућу на једном мјесту. Препозната је као добар послодавац, а резултат тога видљив је и у малом броју напуштања фирме.Оставите одговор