Хор црвене армије долази на Вишеградску стазу

У оквиру културне манифестације "Вишеградска стаза", посвећене нобеловцу Иви Андрићу, биће одржан и концерт руског Хора Црвене армије "Александров", потврдио је данас предсједник организационог одбора ове манифестације Томислав Поповић. Концерт ће бити одржан у сриједу, 13. јуна на тргу у Андрићграду, а наступиће и "Ноу смокинг оркестра" Емира Кустурице. То ће бити први културни догађај […]

петак, јун 8, 2012 / 08:39

У оквиру културне манифестације "Вишеградска стаза", посвећене нобеловцу Иви Андрићу, биће одржан и концерт руског Хора Црвене армије "Александров", потврдио је данас предсједник организационог одбора ове манифестације Томислав Поповић.

Концерт ће бити одржан у сриједу, 13. јуна на тргу у Андрићграду, а наступиће и "Ноу смокинг оркестра" Емира Кустурице.

То ће бити први културни догађај на тргу у Андрићграду, који је још у фази изградње.

Поповић је рекао да ће се овогодишња Стаза "продужити" до октобра када ће бити одржан Међународни научни скуп у организацији Славистичког универзитета из Граца на тему Андрићевог романа "На Дрини ћурпија".

На свечаном отварању Стазе вечерас у 20.00 часова у Градској дворани очекује се долазак предсједника Републике Српске Милорада Додика и представника Министарства просвјете и културе.

Вечерашњу академију преносиће директрно РТС и РТРС.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор