Холандија против уласка Бугарске и Румуније у Шенген

Холандија се и даље противи уласку Румуније и Бугарске у Шенген зону, изјавила је данас портпаролка холандског министра за имиграцију. "Влада је донијела одлуку да Холандија настави да се супротставља уласку Румуније и Бугарске" (у Шенген ) рекла је Елена де Боер. Она је нагласила да холандска влада не подржава ни дјелимични улазак Руманије у […]

субота, септембар 17, 2011 / 08:10

Холандија се и даље противи уласку Румуније и Бугарске у Шенген зону, изјавила је данас портпаролка холандског министра за имиграцију.

"Влада је донијела одлуку да Холандија настави да се супротставља уласку Румуније и Бугарске" (у Шенген ) рекла је Елена де Боер.

Она је нагласила да холандска влада не подржава ни дјелимични улазак Руманије у Бугарске у Шенген зону.

"Ми ћемо на следећем састанку (министара унутрашњих послова земаља ЕУ) гласати против", рекла је де Боер.

Састанак министара земаља ЕУ треба да се у Бриселу одржи следећег четвртка.

Софија и Бугарска желе да у Шенген зону уђу прије краја ове године, што ће бити могуће уколико у Бриселу за то позитивно гласа свих 26 земаља чланица ЕУ.

Француска, Њемачка и Холандија су се прије неколико мјесеци супротставиле уласку Румуније и Бугарске у зону Шенген и од тих земаља затражиле појачану борбу против корупције.

Француски министар унутрашњих послова Клод Геан је у јуну говорио о могућности уласка у Шенген из два пута, што би подразумијевало отварање прво ваздушних, а после тога и копнених граница.Оставите одговор