Хитно ратификовати споразум о двојном држављанству са Хрватском

Из кабинета поптпредсједника РС, Емила Влајкија данас је упућен захтјев за хитну ратификацију споразума о двојном држављанству између БиХ и Хрватске. Између БиХ и РХ 29.03.2007 године закључен је и потписан Уговор о двојном држављанству. Исти је достављен Предсједништву БиХ на доношење Одлуке за упућивање истог у поступак ратификације у Парламентарну скупштину БиХ. Тадашњи члан […]

уторак, мај 17, 2011 / 12:32

Из кабинета поптпредсједника РС, Емила Влајкија данас је упућен захтјев за хитну ратификацију споразума о двојном држављанству између БиХ и Хрватске.

Између БиХ и РХ 29.03.2007 године закључен је и потписан Уговор о двојном држављанству. Исти је достављен Предсједништву БиХ на доношење Одлуке за упућивање истог у поступак ратификације у Парламентарну скупштину БиХ.

Тадашњи члан Предсједништва БиХ господин Харис Силајџић прогласио је 28.02.2008 доношење Одлуке деструктивном по витални интерес ентитета са кога је изабран, што је касније потврдио Клуб бошњачких заступника Парламента БиХ.

„С обзиром на неупитан интерес Хрвата БиХ за ратификацију Уговора о двојном држављанству са Републиком Хрватском, од новог састава Предсједништва тражимо да се ранија одлука поништи те журно, прије одлуке о уласку РХ у ЕУ, донесе Одлука о упућивању Уговора на ратификацију. Подсјећамо, да је БиХ раније већ ратифицирала исте Уговоре са Србијом и Шведском“, речено је у данас упућеном Захтјеву Предсједавајућем Предсједништва БиХ господину Радмановићу и члановима Предсједништва БиХ господи Изетбеговићу и Комшићу из Кабинета допредсједника РС Емила Влајкија.Оставите одговор