Хамилтон у Канади седми побједник у сезони Ф1

Возач Мекларена Британац Луис Хамилтон побједио је на трци за Велику награду Канаде у Монтреалу и постао седми победник на исто толико трка у сезони, други кроз циљ је прошао возач Лотуса Француз Роман Грожан док је трећи био Мексиканац Серхио Перез у болиду Заубера. Хамилтон је сјајном вожњом на стази Жил Вилнев дошао до […]

недеља, јун 10, 2012 / 22:58

Возач Мекларена Британац Луис Хамилтон побједио је на трци за Велику награду Канаде у Монтреалу и постао седми победник на исто толико трка у сезони, други кроз циљ је прошао возач Лотуса Француз Роман Грожан док је трећи био Мексиканац Серхио Перез у болиду Заубера.

Хамилтон је сјајном вожњом на стази Жил Вилнев дошао до првог тријумфа у сезони и попео се на прво мјесто у поретку возача.

Одличан наступ на писти у Монтреалу имали су и другопласирани Грожан и Перес који су до мјеста на подијуму стигли у финишу трке захваљујући одличној тактици промене пнеуматика и доливања горива.

Возач Ред Була Себастијан Фетел, који је стартовао са прве позиције, у последњим тренуцима трке обишао је Фернанда Алонса из Ферарија за четврту позицију.

Фетел и Алонсо били су током трке и на водећој позицији, али су у завршници трке завршили изван позиција на подијуму.

На свих седам трка досадашњег шампионата, побједе су забележили различити возачи, а Хамилтон је тренутно водећи на челу табеле пилота са 88 бодова, Алонсо је други са 86, док је Фетел на трећем мјесту са 85 бодова.

Следећа трка вози се 24. јуна за Велику награду Европе на уличној стази у Валенсији.Оставите одговор