Гугл најтраженији послодавац

Компаније "Гугл”, "Епл” и "Мајкрософт” су најтраженији послодавци на свијету међу корисницима глобалне професионалне друштвене мреже ЛинкедИн, показао је рејтинг који је та мрежа саставила. Најзаступљеније међу лидерима су технолошке и интернет компаније, објављено је на интернет страни “Лента.ру”. Међу првих 20 на листи су и друштвена мрежа Фејсбук на четвртом мјесту, као и сервис […]

субота, октобар 13, 2012 / 13:29

Компаније "Гугл”, "Епл” и "Мајкрософт” су најтраженији послодавци на свијету међу корисницима глобалне професионалне друштвене мреже ЛинкедИн, показао је рејтинг који је та мрежа саставила.

Најзаступљеније међу лидерима су технолошке и интернет компаније, објављено је на интернет страни “Лента.ру”.

Међу првих 20 на листи су и друштвена мрежа Фејсбук на четвртом мјесту, као и сервис микроблогова Твитер, на 14. Сем њих, медју најтраженијим послодавцима су и “Кока-кола”, “Унилевер”, “Пепсико”, “Проктер&Гембл”, “Нестле” и “Шел”.

ЛинкедИн је, сем свјетског рејтинга, саставио и листе за поједине земље. Тако је, на примјер, у САД побиједио “Гугл”, док је у Бразилу најпопуларнији послодавац рударска корпорација “Вале”.

Сировинска компанија је побиједила и у Аустралији, а то је “Рио Тинто”.

Сличне рејтинге редовно састављају и различита средства информисања и консултантске службе. Тако је 2010, према истраживању агенције “Блумберг”, најпопуларнији послодавац у САД такође био “Гугл”.Оставите одговор