Грци рачунају да ће приход од туризма опасти за 15 одсто

Приход од грчког туризма могао би да ослаби за 15 одсто ове године усљед политичке неизвјесности и страха да би земља могла да напусти еврозону због продубљивања дужничке кризе, изјавили су данас индустријски званичници. "Имаћемо велики пад прихода од туризма. То ће бити негативна вриједност, од 10 до 15 одсто", изјавио је Андреас Андреадис, шеф […]

четвртак, јун 7, 2012 / 10:47

Приход од грчког туризма могао би да ослаби за 15 одсто ове године усљед политичке неизвјесности и страха да би земља могла да напусти еврозону због продубљивања дужничке кризе, изјавили су данас индустријски званичници.

"Имаћемо велики пад прихода од туризма. То ће бити негативна вриједност, од 10 до 15 одсто", изјавио је Андреас Андреадис, шеф грчке туристичке организације.

У 2011. години, приход од туризма повећан је за десет процената, на 10,5 милијарди евра. Прошле године, земљу је посјетило 1,5 милиона туриста више него 2010. године, највише због нижих цијена аранжмана и нестабилности у популарним туристичким одредиштима попут Египта и Туниса.

Грчку је прошле године посјетило рекордних 16,5 милиона туриста из иностранства.
Туризам има удио од око 15 одсто у грчком друштвеном производу и од виталног је значаја за економију ове земље. Најновије процјене поништиле су наде да ће антички споменици и осунчана острва допринијети извлачењу земље из велике кризе.Оставите одговор