Гламоч: Корисницима народне кухиње бесплатан здравствени преглед

За кориснике Народне кухиње у Гламочу, којих је све више због тешке економске ситуације, једном бесплатно су обезбијеђени и бесплатни здравствени прегледи специјалиста из Сарајева, рекао је руководилац ове кухиње Блаженко Солдат. Солдат је локалном радију у Ливну прецизирао да Народна кухиња у Гламочу тренутно има 92 корисника, који су 15. јуна били подвргнути детаљним […]

петак, август 5, 2011 / 10:27

За кориснике Народне кухиње у Гламочу, којих је све више због тешке економске ситуације, једном бесплатно су обезбијеђени и бесплатни здравствени прегледи специјалиста из Сарајева, рекао је руководилац ове кухиње Блаженко Солдат.

Солдат је локалном радију у Ливну прецизирао да Народна кухиња у Гламочу тренутно има 92 корисника, који су 15. јуна били подвргнути детаљним здравственим прегледима и добили бесплатне лијекове, али да је број оних који живе испод границе сиромаштва и који траже помоћ кухиње знатно већи.

Народну кухињу у Гламочу основала је Међународна хуманитарна организација "Мисија без граница" 1998. године и ту један оброк дневно имају становници општине све три националности из категорије најтежих социјалних случајева.

"Ријеч је о старијим, углавном напуштеним незапосленим и другим лицима које је живот довео у ситуацију социјалне запуштености и егзистенцијалне угрожености", рекао је Солдат и додао да Народна кухиња у Гламочу постоји захваљујући искључиво вољи и помоћи "Мисије без граница", која је њен оснивач и финансијер.Оставите одговор