Генерал Младић поручује: Немојте правити нереде!

Бивши командант Војске Републике Српске генерал Ратко Младић апеловао је данас на јавност да не изазива нереде због његовог хапшења, пренио је његов адвокат Милош Шаљић. "Чуо је да се спрема митинг радикала и апеловао да све протекне мирно, јер не би желео да буде узрок било каквог нереда и проливања крви, него да то […]

субота, мај 28, 2011 / 17:37

Бивши командант Војске Републике Српске генерал Ратко Младић апеловао је данас на јавност да не изазива нереде због његовог хапшења, пренио је његов адвокат Милош Шаљић.

"Чуо је да се спрема митинг радикала и апеловао да све протекне мирно, јер не би желео да буде узрок било каквог нереда и проливања крви, него да то буде достојанствен скуп", рекао је Шаљић након посјете генералу Младићу у притворској јединици Специјалног суда у Београду.

Говорећи о Младићевом здравственом стању, Шаљић је рекао да генерал на први поглед физички изгледа нешто свјежији, али да је психички у истој ситуацији као претходна два дана.

"Кофузан је, прелази лако са теме на тему, брзо се узбуђује када се покрену неку теме које га погађају и брзо мења расположења", рекао је Шаљић.

Он је поновио да није задовољан оним што раде затворски и љекари које је одредио суд.

"Ми тражимо лекаре које нису ни под чијим утицајем, тражимо независне лекаре који ће утврдити право стање, јер сматрамо да он у овом тренутку није ни за какав судски процес. То је човек коме треба лекарска помоћ и одговарајући медицински третман", рекао је Шаљић и додао да је Младић тражио да га прегледа и Славица Ђукић-Дејановић.

Говорећи о Младићевој жељи да посјети гроб своје ћерке Ане, Шаљић је рекао да је, објективно говорећи, ту жељу готово немогуће испунити из више разлога.

На питање да ли је са својим клијентом разговарао о оптужници, Шаљић је рекао да данас није било ријечи о томе, будући да је у вријеме његове посјете генералу ту била присутна и породица Младић, али да је укратко разговарано о потреби за формирањем тима за одбрану.

Шаљић је поновио да ће жалбу на рјешење о изручењу предати највјероватније поштом у понедјељак, 30. маја, те најавио да ће и он и породица генерала Младића посјетити и сутра.0 КОМЕНТАРА

 1. Мој ђенерале, какви нереди? Неко вече у Бањалуци се окупила
  шака јада на кобајаги протесту, али је зато Бањалука синоћ славила шампионску титулу Борца. Ја јаких шампиона!!! Све се нешто бојим да је неко мислио на тебе. Стидим се и себе, и овога града, и ове државе и гробова оних што погинуше.
  Зато , шампионе, уздај се у себе и своју породицу. Ово овдје је давно пропало. Република Српска није оно што си нам ти оставио, јер да јесте данас би нам се дешавало „Младићево прољеће“. Једна прича је дошла до краја и зато ја пакујем кофере, јер немам више шта да тражим овдје. За ово се нисам борио. Гдје ћу? Не знам. Да могу мијењао бих планету,а не град и државу.
  Видимо се у неком другом животу, мој команданте!

 2. @spakorisnik
  Nemoj ti nikuda moj drugar.Potjeraćemo ovu laktaškoustašku bagru.Ima još snage u nama, omladina nam spava dubokim snom, uspavao je lucifer laktaški, a svojim je dao milijardenaše.Mladima je otvorio cijelu noć birtije, dao im najjeftiniji alkohol , cigare i drogu u svijetu da bi cijelu noć litali a po danu spavali.Borili smo se za slobodu i boljitak svoga roda i naroda, on nam donese zlo vrijeme, bijedu i sirotinju, savez sa ustašama,.Tome mora doći kraj, mogli smo sa turcima, sa ustašama, pa moramo i sa njim da riješimo. Mora da se pobijede i ronhillogenocidi srpskog naroda.

 3. Prolijevao sam svoju krv za RS, sada mi je žao.
  Neda ova SNSAD banda da se heroj Mladić spominje a kamoli nešto više.
  U utorak je miting u BanJa Luci, tačno u podne, iću da vidim ko će doći. Već se sada zna da državne institucije u Banja Luci neće dozvoliti svojim zaposlenim da izadju na miting, privatnicima nepada na pamet. KO ĆE DOĆI?
  DODIK, PROFITER
  DJOKIĆ,UDBAŠ
  Sramota, muslimani i hrvati se smiju našem kukavičluku. Zar je moguće da imamo toliko izdajnuičku i poltronističku vlast?
  Da li sada znate srbi šta ste uradili kad ste Dodika izabrali, stavili ste sebi omču oko vrata
  Ogorčen sam

 4. Da moj Pajo! to je najveća nesreća i najveće zlo koje je zadesilo srbe na ovoj strani Drine, naravno osim rata.
  Na svijetu ne postoji vlast da radi o glavi svoga naroda kao ova u rs.Njega su doveli nato tenkovi, preuzeo je obavezu da nas nestane u svakom smislu.Što je najgore ,ovo odrađuje sa našim parama.Dobio je zeleno svjetlo da sve opljačka, uništi, i da nas, i naša pokolenja zaduži.njegova misija je pri kraju.Još samo da ustašama pomogne stvoriti treći entitet, pa će ga odvesti na nato tenkovima.Odbaciće ga na đubre gdje mu je bilo oduvijek mjesto.Ronhilovao dok je naš general sa vojsko stvarao RS.Ko li je uništava?Đavo, nečovjek, idiot.Zašto li ga majka rodi? da uništi RS u krvi stečenu!
  Srbi nisu izabrali njega .Izabrali su ga oni za koje radi.
  Sve je potkupio, pa je i crkvu.Tamo mu se pri džepu nađoše vasilije i grigorije.Pohlepni prokletnici!!!!!!

 5. Источно Сарајево, Пале, Соколац, Вишеград, Калиновик … освјетлаше образ. А Бања Лука … видићемо. Иако се слажем да је овдје Миле највише дебилизовао народ. Ја сам из Бања Луке и ићи ћу на протест да помогнем колико могу. Ово ме доле охрабрило што видим доста омладине. Свака част!

 6. Драги моји, напокон да се нађемо на истој фреквенцији, не вриједи нам ово ништа, нема фајде, људи који су просперирали из цијеле приче око РС и материјално обезбједили и десето кољено, сада се спрдају са нашим емоцијама, какав протест?
  Хоће ли тамо први стати милорад додик и своју главу заложити за правду? Никад!

  Па против чега ми протествујемо? против властитих власти, полторона, издајица, кукавица,…цијелог шљама што се наталожио у разним административним центрима!
  Јел треба још да се бламирамо? наше власти хапсе и спроводе високе официре ратнике и представнике тадашње ратне власти, а ми нешто очекујемо?
  Са овим чином хапшења нашег Ђенерала ми смо коначно поражена војска из прошлог рата, то је јасно одавно свима, само нама неке лажне патриоте лажним надама сисају крв и још нас омамљују причама како ће нама бити све боље и боље…

  Да смо ми срећан народ, ми би тај рат већ до сад заборавили, али нисмо јер нашом слабости наметнути су нам највећи изроди на власт, па нас сваком својом одлуком подсјећају на тај рат и како смо ми неком нешто остали дужни, уз сву ову срамоту, најбоље стање погубљене националне свијести одсликава она суманута изјава радио телевизије Србије, која се извињава муслиманима и хрватима за свој програм деведесетих??

  Шта још да се деси, па да се лудилу стане у крај!?
  Уз све то, ове наше власти у РС додик и екипа се претварају у завршни облик медиокритета и комплетних идиота!
  Протест…форгет…x-(

 7. Bio sam Ratkov vojnik i oficir, ranjavan i sad mi je žao.
  Bio sam prisutan i znam kako je Dodik doveden.
  Znam kako je švercovao cigarete i kako ih je krio ispod sijena kod rodne kuće.
  Znam da je nesrbin i izdajnik koji je plaćen da nas uništi.
  Znam da je premijer Džombić oslobodjen učešća u ratu zbog teške bolesti (dosad je trebao umrijeti)
  Znam da je ministar Djokić pravosnažno osuđen.
  Znam da je Vasilije kriminalac
  Znam da je Gligorije jedan obični švercer
  Znam da me prave budalom
  Znam mnogo ali nemogu promjeniti, zato ću u utorak biti na mitingu, pljuvati na naše izdajnike i slaviti njima u inat Ratkovo ime

  Robija SNSD-sloboda narodu.

Оставите одговор