Гадафи на црвеном тепиху у Риму

РИМ – Либијски лидер Моамер ел Гадафи почео је данас прву посјету Италији, а на аеродрому у Риму на црвеном тепиху дочекао га је премијер Силвио Берлускони. Гадафи је допутовао у тродневну посјету у пратњи више од 200 људи. Италија је потписала споразум са својом бившом колонијом којим је обећала пет милијарди долара у наредних […]

среда, јун 10, 2009 / 13:15

РИМ – Либијски лидер Моамер ел Гадафи почео је данас прву посјету Италији, а на аеродрому у Риму на црвеном тепиху дочекао га је премијер Силвио Берлускони.

Гадафи је допутовао у тродневну посјету у пратњи више од 200 људи.

Италија је потписала споразум са својом бившом колонијом којим је обећала пет милијарди долара у наредних 25 година као компензацију за колонизовање ове сјеверноафричке земље од 1911. до 1947. године.

Гадафи је арапски лидер са најдужим стажом на челу државе, пошто је на власти од 1969. године. Либијсли лидер сљедећег мјесеца присуствоваће самиту Групе 8 у Италији као предсједавајући Афричке уније.

Посјета је уприличена у вријеме када је Италија изложена критикама због одлуке да врати у Либију око 500 илегалних имиграната пресретнутих у међународним водама.

Гадафи ће се састати и са предсједником Ђорђом Наполитаном и предсједницима оба дома италијанског парламента.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор