Финале фудбалског Купа Србије се сели из Новог Сада у Београд

Финална утакмица фудбалског Купа Србије између Црвене звезде и Борца из Чачка, ипак ће се играти у Београду, а не у Новом Саду како је раније било предвиђено. Национални фудбалски савез (ФСС) саопштио је да су град Нови Сад и домаћи суперлигаш Војводина упутили захтјев за промену домаћинства, па ће се финале, које је заказано […]

субота, април 21, 2012 / 13:07

Финална утакмица фудбалског Купа Србије између Црвене звезде и Борца из Чачка, ипак ће се играти у Београду, а не у Новом Саду како је раније било предвиђено.

Национални фудбалски савез (ФСС) саопштио је да су град Нови Сад и домаћи суперлигаш Војводина упутили захтјев за промену домаћинства, па ће се финале, које је заказано за 16. мај, играти у престоници.

Као разлог за одустајање од организације финала Војводина је навела да је град Нови Сад предвидио реконструкцију стадиона Карађорђе, која ће почети 27. априла.

„Пошто су рокови реконструкције везани за почетак квалификација за УЕФА такмичења, немамо услове за помјерање почетка радова, тако да вас молимо да промјените домаћинство финалне утакмице Купа Србије. И поред наше велике жеље да будемо добри домаћини, будући радови на реконструкцији стадиона су нам велики приоритет, па вас молимо да овај захтев схватите као нашу велику жељу да наш стадион добије све квалитете које захтевају УЕФА такмичења”, стоји, између осталог, у допису Војводине, који је потписао генерални секретар Радисав Рабреновић.

ФСС је потврдио да ће на основу овог дописа реаговати најбрже могуће. У том циљу биће заказана хитна седница Такмичарске комисије , на којој ће бити анализиран захтјев Града Новог Сада и ФК Војводине.

По одржању тог састанка, услиједиће и сједница Одбора за хитна питања ФСС.Оставите одговор