Филму "Шишање" награда за сценарио у Врњачкој Бањи

Филм "Шишање” по сценарију Димитрија Војнова и Стевана Филиповића, у режији Филиповића, добио је прву награду на 35. Фестивалу филмског сценарија у Врњачкој Бањи, саопштио је жири на конференцији за новинаре. Другу награду за најбољи сценарио жири је додјелио Младену Матичевићу за филм „Заједно”, а трећа награда припала је Андријани Стојковић и Славољубу Станковићу за […]

четвртак, август 18, 2011 / 08:24

Филм "Шишање” по сценарију Димитрија Војнова и Стевана Филиповића, у режији Филиповића, добио је прву награду на 35. Фестивалу филмског сценарија у Врњачкој Бањи, саопштио је жири на конференцији за новинаре.

Другу награду за најбољи сценарио жири је додјелио Младену Матичевићу за филм „Заједно”, а трећа награда припала је Андријани Стојковић и Славољубу Станковићу за филм „The Box”, у режији Стојковићеве,.

Најбољи филм у селекцији „Млади лавови” је „Последња мрва сна” студенткиње Факултета драмских умјетности из Београда Ђурђије Радивојевић.

О добитницима је одлучивао жири у саставу – сценариста Предраг Перишић (предсједник), редитељ Михаило Вукобратовић и књижевник Михајло Пантић.

Жири је оцјенио да су у овогодишњој селекцији преовладавали филмови млађих аутора и да се у њој огледају рефлекси данашњег времена.

„Награђена остварења се издвајају међу приказаним филмовима својом актуелношћу, инвентивношћу и професионалним приступом основи сваког филма – сценарију, као и по квалитету, драматуршкој обради и умјетничкој сугестивности”, наведено је у образложењу жирија.

Жири секције ФИПРЕСЦИ Србија, у саставу Владимир Џудовић (предсједник), Саша Радојевић и Милош Милишић, награду за најбољи сценарио додјелио је такође Димитрију Војнову и Стевану Филиповићу за остварење „Шишање”.

Фестивал филмског сценарија заврши се синоћ уручењем награда на Љетњој позорници, а публика је имала прилику од 13. августа да погледа осам филмова у такмичарском програму, 11 краткометражних студентских остварења у селекцији „Млади лавови” и четири филма из региона.Оставите одговор