Филм Монтевидео, Бог те видео на фестивалу у Москви

Филм режисера дебитанта Драгана Бјелогрлића "Монтевидео, Бог те видео” биће приказан у главном такмичарском програму 33. Међународног филмског фестивала у Москви, саопштила је данас продуцентска кућа "Интермедија нетворк”. „Ово је уједно и међународна премијера најуспешнијег филма последњих година код нас, којег је у домаћим биоскопима гледало више од пола милиона људи”, саопштили су продуценти. Бјелогрлићева […]

четвртак, мај 26, 2011 / 19:26

Филм режисера дебитанта Драгана Бјелогрлића "Монтевидео, Бог те видео” биће приказан у главном такмичарском програму 33. Међународног филмског фестивала у Москви, саопштила је данас продуцентска кућа "Интермедија нетворк”.

„Ово је уједно и међународна премијера најуспешнијег филма последњих година код нас, којег је у домаћим биоскопима гледало више од пола милиона људи”, саопштили су продуценти.

Бјелогрлићева прича о одласку репрезентације Краљевине Југославије, састављене искључиво од спрских фудбалера, на прво Светско првенство у Уругвају 1930. године, биће у конкуренцији за статуу „Светог Ђорђа” на фестивалу који ће бити одржан од 23. јуна до 1. јула.

„Позив да филм ‘Монтевидео, Бог те видео’ буде приказан у такмичарском програму једног тако великог фестивала као што је Москва доживљавам као веома озбиљно признање и велику част. Мислим да нисмо могли да пожелимо боље место за светску премијеру нашег филма”, рекао је Бјелогрлић, а преноси „Интермедија”.

Како се наводи, ових дана се очекује да буду објављена имена свих чланова жирија, а за сада се зна да ће међу њима бити глумица Џералдина Чаплин.Оставите одговор