Филипини: Олуја одлази, шест погинулих, 27 несталих

Тропска олуја Сарика почела је данас да се повлачи са Филипина, гдjе је однијела најмање шест живота, док је 27 људи нестало у мору, а многа насеља су остала поплављена, изјавили су спасиоци. Један дјечак је страдао када је упао у набујао поток у граду Батангас, близу Маниле, а једна жена се утопила на централном […]

петак, јун 10, 2011 / 10:33

Тропска олуја Сарика почела је данас да се повлачи са Филипина, гдjе је однијела најмање шест живота, док је 27 људи нестало у мору, а многа насеља су остала поплављена, изјавили су спасиоци.

Један дјечак је страдао када је упао у набујао поток у граду Батангас, близу Маниле, а једна жена се утопила на централном острву Таблас.

Четири особе су погинуле раније ове седмице на јужном острву Минданао, пренијела је агенција АФП.

У Јужном кинеском мору нестало је 26 рибара, као и један члан посаде чамца који су снажни вјетрови одвукли од обале.

Широм највећег филипинског острва Лузон неколико стотина људи је смјештено у евакуационим центрима, чекајући воду да се повуче.

Олуја је данас кренула ка југоисточном дијелу Кине, са вјетровима који су дували брзином до 65 километара на сат, саопштила је државна метеоролошка служба.

Филипине сваке године погоди у просјеку 20 олуја и тајфуна. Прошлог мјесеца, у тропској олуји Аере погинула је 31 особа, а затим је тајфун Сонгда однио још три живота.Оставите одговор