Фергусон позива навијаче да не вријеђају Ливерпул

Тренер Манчестер јунајтеда Алекс Фергусон позвао је навијаче да поштују Ливерпул и да прекину са погрдним скандирањем. „Навијачи морају да престану да вичу ‘Хилсборо’, јер то не чини добро ниједном клубу”, рекао је Фергусон алудирајући на трагедију која се догодила на утакмици Шефилд Венсдеј – Ливерпул 1989. године када је погинуло 96 навијача „Црвених”, а […]

субота, октобар 15, 2011 / 10:26

Тренер Манчестер јунајтеда Алекс Фергусон позвао је навијаче да поштују Ливерпул и да прекину са погрдним скандирањем.

„Навијачи морају да престану да вичу ‘Хилсборо’, јер то не чини добро ниједном клубу”, рекао је Фергусон алудирајући на трагедију која се догодила на утакмици Шефилд Венсдеј – Ливерпул 1989. године када је погинуло 96 навијача „Црвених”, а 766 их је повријеђено.

Фергусон је рекао да утакмица између између та два клуба преставља врхунац сезоне у енглеском фудбалу.

„Одувек сам сматрао да је Јунајтед – Ливерпул утакмица сезоне у енглеском фудбалу. Потребни смо једни другима и то треба поштовати”, пренјели су Фергусонове речи енглески медији.

Немања Видић се опоравио од повреде, а прву утакмицу од тад одиграо је у уторак за репрезентацију Србије.

„Велико је питање да ли је Немања спреман. Он се вратио јуче у Енглеску и осјећа се добро. Али утакмица са Ливерпулом је напорна и потребно је да сви који играју буду 100 одсто спремни”, рекао је Фергусон.

Тренер Ливерпула Кени Далглиш рекао је да ће његова екипа покушати да смањи бодовни заостатак за Јунајтедом.

„Добили смо прилику да смањимо заостатак за Манчестер јунајтедом и на нама је да је искористимо. Они су на мјесту где би сви жељели да буду, а то је прво место у лиги. О томе не вриједи расправљати јер сви желе да буду на том мјесту”, рекао је Далглиш.

Далглиш је оцјенио да је Манчестер јунајтед „вјероватно најбоља екипа у Енглеској”.

„Јунајтед је поставио стандарде свима осталима да их прате или превазиђу, а на нама је да прихватимо изазов”, рекао је Далглиш.

Утакмица Ливерпул – Манчестер јунајтед игра се данас од 13.45 часова.Оставите одговор