Евросонг догодине у Азербејџану

Поново се гласало – комшијски! Најбоља пјесма је Ранинг Скерд коју је извео дуо Ел/Ники из Азербејџана. Србија завршила на 14. мјесту! Поп, рок, арие, фолк, хип хоп, инди рок… или комбинација свега тога, наступи које је тешко и препричати, фризуре које се не могу ни описати, хаљине које се скидају, развлаче, мијењају боје… стакла […]

недеља, мај 15, 2011 / 00:59

Поново се гласало – комшијски! Најбоља пјесма је Ранинг Скерд коју је извео дуо Ел/Ники из Азербејџана. Србија завршила на 14. мјесту!

Поп, рок, арие, фолк, хип хоп, инди рок… или комбинација свега тога, наступи које је тешко и препричати, фризуре које се не могу ни описати, хаљине које се скидају, развлаче, мијењају боје… стакла која се сасипају у парампарчад, нешто што би требало да је енглески језик… обиљежили су и овогодишње такмичење за најбољу пјесму Европе.

Жири и публика су рекли да је то ова пјесма:

Азербејџан је однио и не тако убједљиву побједу са 221 поеном, друга је Италија са 189, а трећа Шведска са 185, док је Србија на 14. мјесту завршила са 85 бодова. Нико Србији није дао 12, једино се су БиХ и Словенија дале по 10, а Македонија и Хрватска по осам.

Азербејџан је и прије финала важио за једног од фаворита. Већ на почетку гласања Азербејџан је избио на врх, али до краја се водила борба са Шведском. Током гласања и повратник на Евросонг Италија се умијешала у борбу за домаћина наредног такмичења.

Добро се котирао и представник БиХ Дино Мерлин са песмом "Лав Ин Ревинд" који је завршио шести са 125 бодова. Од српског жирија и публике добио је максималних 12 поена.

А гласање је било комшијско, "по бабу и по стричевима"! Тако су традиционално земље "источног блока" гласале једне за друге, скандинавске исто тако, као и балканске…

Ове године је финале Еуросонга почело "нетрадиционално", односно нисмо видјели прошлогодишњег побједника Лену, јер она и ове године учествује, па да је не би фаворизовали, водитељи Анке Енгелке, Јудит Ракерс и Штефан Раб, су на само њима својствен начин извели побједничку пјесму "Сателит".

Неуобичајено је било и јављање из популарне "зелене собе", јер су се ове године, први пут у историји такмичења, извођачи налазили у "саћу" међу публиком како би осјетили праву атмосферу која влада међу фановима.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор