Џомбић: Субвнције за летове до Београда

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић изјавио је да је за отварање авионске линије Бања Лука – Беч била потребна такозвана "пета слобода", односно сагласност националних компанија Аустрије и БиХ за ту линију, због чега се Српска одлучила да се отвори линија преко Београда. "Претпостављам да национална компанија БиХ не би имала ништа против, али […]

уторак, октобар 2, 2012 / 22:59

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић изјавио је да је за отварање авионске линије Бања Лука – Беч била потребна такозвана "пета слобода", односно сагласност националних компанија Аустрије и БиХ за ту линију, због чега се Српска одлучила да се отвори линија преко Београда.

"Претпостављам да национална компанија БиХ не би имала ништа против, али би са аустријском та процедура потрајала и зато смо се одлучили да направимо лет преко Београда. Београд би био конекција за остале дестинације", рекао је Џомбић за Радио-телевизију Републике Српске.

Истакавши да су овакви летови врло скупи и да се на данашњој сједници влада Српске и Србије у Бањалуци говорило о томе да се субвенционише лет према Београду, Џомбић је рекао да је спремност за субвенционисање исказала и Влада Србије.

Џомбић је навео да би тај лет требао да буде успостављен 1. децембра, додајући да су ресорна министарства Српске и Србије задужена да то реализују.

Он је истакао важност данашње сједнице влада Српске и Србије у Бањалуци, наводећи да је једна од најзначајнијих тачака била у вези реализације пројекта изградње гасовода "Јужни ток".



Оставите одговор