08:50 Градска управа БЛ позива на вакцинацију Синовцем08:39 Амбасада Руске Федерације: По Инцковом тумачењу, могао би узети калашњиков, побити све посланике НСРС и бити у праву16:32 Шарганова нула: Гдје то Додик/Шаровић иду на територију Ефбиха, да славе оснивање неке јединице ВРС?16:03 Украјина шаље мировне снаге у БиХ, јер им војска код куће не зна шта ће од смирености15:22 Љубиша Петровић отворио врата бијељинске градске управе седми пут15:17 Шаровић за добродошлицу: Представник је озбиљне земље, однос ка њему зависиће од његовог понашања15:13 Додик за добродошлицу: Шмит се лажно представља као Високи представник15:06 Хеликоптерски сервис Српске: Три летјелице гасе пожар у близини Вишеграда - два из Србије15:02 Вијести из свемира: Опадање притиска у модулу Звијезда, нема везе са прикључењем модула Наука на МСС09:15 Маске су пале - Корона у здравственим установама

Џакули истиче мандат, СДА типује фотељу директора УИО

Мандат директора Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ Мира Џакуле истиче 6. јуна, а према сазнањима портала Капитал, Странка демократске акције (СДА) инсистираће да на Џакулино мјесто дође њихов кадар, актуелни директор Пореске управе ФБиХ Шериф Исовић.

субота, 23 маја, 2020 / 12:09

Због подјеле функција на нивоу БиХ идуће седмице требало би да се састану предсједници СНСД-а Милорад Додик, СП-а Петар Ђокић и ДНС-а Ненад Нешић.

О истеку мандата директора УИО раправљано је и на посљедњој сједници Управног одбора УИО гдје је усвојено да се информација о томе упути Савјету министара БиХ који треба да распише конкурс за избор новог директора УИО.

С обзиром на то да конкурсна процедура не може да буде завршена до 6. јуна, када Џакули истиче мандат, Савјет министара би требало да Џакулу именује за вршиоца дужности директора УИО.

Џакула је за директора УИО именован још у фебруару 2012. године, а мандат је обновио у јуну 2016. године.

Позиција директора УИО БиХ је једна од најатрактивнији с обзиром да ова институције контролише годишњи прилив од преко седам милијарди марака од ПДВ-а, царина и акциза.