Два напада у Анкари, више од 80 мртвих

У снажним експлозијама бомбе у самом центру Анкаре страдало је најмање 86 људи, саопштио је најновији биланс терористичког напада турски министар здравља. Турско Министарство унутрашњих послова саопштило је раније данас да је 30 особа страдало у експлозијама, док је 126 људи повријеђено. Локални медији јављају да су се експлозије догодиле на раскрсници у близини жељезничке […]

субота, октобар 10, 2015 / 15:35

У снажним експлозијама бомбе у самом центру Анкаре страдало је најмање 86 људи, саопштио је најновији биланс терористичког напада турски министар здравља.

Турско Министарство унутрашњих послова саопштило је раније данас да је 30 особа страдало у експлозијама, док је 126 људи повријеђено.

Локални медији јављају да су се експлозије догодиле на раскрсници у близини жељезничке станице. Турски званичници сматрају да је ријеч о терористичком нападу, а истрага за сада показује да је ријеч о бомбашу самоубици.

Репортер агенције Ројтерс са лица мјеста наводи да више од 20 беживотних тијела лежи прекривено заставама и транспарентима.

Представници турске владе оцијенили су као терористички акт експлозију у Анкари, а истражни тим сматра да је за експлозију одговоран бомбаш самоубица.

Турски премијер Ахмет Давутоглу одржаће тим поводом састанак са шефовима безбједносних снага, саопштио је кабинет премијера.

Државна агенција Анадолија саопштила је раније да је ријеч о бомбашу самоубици, али није јасно навела извор те информације.

Експлозије су се догодиле током "Марша мира" – протеста против сукоба државе са курдским милитантима на југоистоку Турске.Оставите одговор